Korejski pevec PSY, ki je leta 2012 po svetu zaslovel z uspešnico Gangnam Style, se je po skoraj petih letih končno vrnil z novim albumom, ki ga je naslovil PSY 9th. Na novem glasbenem delu se je zvrstilo 10 skladb, ki vključujejo tudi sodelovanje z drugimi predstavniki glasbe v Južni Koreji – pri pesmih so se mu pridružili tudi pevka Hwa Sa iz zasedbe MAMAMOO, raperka Jessi, pevka Heize ter pevca Sung Si Kyung in Crush.

Pri vodilni pesmi pa je moči z njim združil kar SUGA, raper sedemčlanske k-pop zasedbe BTS, ki je bil namreč pobudnik glasbenega sodelovanja. 29-letnik, s pravim imenom Min Yoongi, se je že večkrat podal v producentske vode, ena izmed njegovih želja pa je bila, da ustvari skladbo za PSY-ja. Tako mu je poslal sporočilo, da bi z njim želel govoriti. "Iskreno se nikoli nisem zbližal s tistimi, s katerimi sem sodeloval pri pesmih, saj nisem takšen človek, da bi se z njimi srečal osebno," je dejal SUGA in pojasnil, da ga je PSY želel videti v živo, nad glasbeno podlago, ki jo je ustvaril, pa je bil 44-letnik navdušen, poroča NME.

"Bilo je, kot da bi sodeloval s prijateljem iz otroštva"

SUGA-jeva vloga pri pesmi, ki je že osvojila svetovne lestvice, pa ni ostala samo pri producentski – na pesmi That That je znova pokazal tudi svoje raperske sposobnosti. "Na koncu se je naučil tudi intenzivno koreografijo in nastopil tudi v glasbenem videu," je hudomušno povedal PSY in dodal, da je bil proces ustvarjanja izjemno hiter in zabaven.

"Res nisem pričakoval, da bom zaplesal s PSY-jem. Mislil sem, da bom samo napisal pesem," je "potožil" SUGA, ki je bil sprva sicer nervozen, saj več kot 10 let starejši PSY velja kot spoštovana osebnost v industriji. Med sodelovanjem se je na koncu spletlo prijateljstvo: "Bilo je, kot da bi sodeloval s prijateljem iz otroštva," je še priznal raperski zvezdnik.