The National prihajajo v poletni avditorij ljubljanskih Križank. Foto: Simple Events
The National prihajajo v poletni avditorij ljubljanskih Križank. Foto: Simple Events

The National, ki na turneji predstavljajo zadnjo studijsko ploščo High Violet, bodo v Sloveniji nastopili drugič (leta 2005 jih je v okviru Mediteran festivala Izola gostil klub Shoto).

Kritiki po svetu so High Violet ocenili za njihovo doslej najbolj dovršeno ploščo, mojstrovino v dosedanjem opusu skupine, ki jo mnogi uvrščajo med trenutno največje ameriške zasedbe.

"Če je predhodni album Boxer zacementiral tako odnose v skupini kot tudi zvočno podobo, potem je novi album filozofska in tehnična razgradnja slednjega, ki ne dopušča nobenih naključij. Če se je njihov zvok dokončno izoblikoval v liturgijo akustičnega postpunka, so aranžmaji in Mattova interpretacija še vedno nekaj nepredvidljivega, bistroumnega in izvirnega. To dokazujeta tudi dve uspešnici in povsem diametralno nasprotni skladbi Bloodbuzz Ohio in Lemonworld," je o albumu High Violet zapisal MMC-jev recenzent Miroslav Akrapovič.

Skupina je na svetovni turneji od maja 2010 - novembra so navdušili tudi v zagrebškem Boćarskem domu -, zato se upravičeno lahko nadejamo izvrstnega nastopa v izjemnem ambientu, ki ga nudijo Križanke, so prepričani organizatorji Simple Events.