Tinkara Kovač je spravila v pogon svoj nov mednarodni projekt. Foto: Giuseppe Brunello
Tinkara Kovač je spravila v pogon svoj nov mednarodni projekt. Foto: Giuseppe Brunello
S svojo glasbo - v drugačni obliki - je razprodala prizorišče. Foto: Giuseppe Brunello

S tem se je zagnalo kolesje mednarodnega projekta Senza confini/Brez meja, kjer je glasbenica združila moči z italijansko legendo džeza in tanga Tulliom De Piscopom, tudi sanremskim veteranom in bobnarjem na albumih imen, kot so Mina, Pino Daniele, Gato Barbieri, Adriano Celentano, Roberto Vecchioni, Giorgio Gaber, Enzo Jannacci, Ennio Morricone, Fabrizio De Andre', Franco Battiato, Mory Kante, Manu Chao ...

Poleg prepleta glasbenih svetov je bil namen projekta Senza confini/Brez meja tudi uprizoritev glasbene integracije, simbola za konkretno evropsko integracijo in odprt kulturni prostor.

Kovačeva je skupaj z drugimi glasbeniki nastopila v razprodanem gledališču, kjer so okoli 450 obiskovalcem v dveh urah in pol predstavili prearanžirane Tinkarine skladbe, kot so The Place to Be (angleška različica skladbe Kjer ste vi), Spezzacuori in Stuck Between (angleška različica skladbe Med zemljo in zrakom v premierni svingovski preobleki).

Predstavila je tudi priredbo Both Sides Now s Tizianom Chiapellijem na harmoniki in Danielem Labellijem na klavirju (v izvirniku skladba Joni Mitchell). Z Vitalejem je združila moč v njegovi skladbi Senza Patria in priredbi Unforgettable (ki jo je v izvirniku pel Nat King Cole). Za piko na i je poskrbel instrumentalni "troboj" s Tulliom DePiscopom (bobni) in Chiapellijem (harmonika) v skladbi Libertango. Manjkala pa ni niti prearanžirana skladba Andamento Lento, ki jo je izvedla z de Piscopom, Vitalejem in orkestrom.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate spodaj.