David Jolicoeur je bil znan pod umetniškim imenom Trugoy the Dove. Foto: EPA
David Jolicoeur je bil znan pod umetniškim imenom Trugoy the Dove. Foto: EPA

Vzrok smrti raperja z umetniškim imenom Trugoy the Dove ni bil naveden, je pa ameriški glasbenik predtem javno spregovoril o težavah s srcem (srčnem popuščanju) v zadnjih letih.

Jolicoeur je soustanovil legendarni trio – poleg Posdnuosa (Kelvin Mercer) in Masea (Vincent Lamont Mason jr). Skupina je spremenila podobo hiphopa v poznih 80. in zgodnjih 90. letih, prejšnji teden pa so jo na podelitvi prestižnih glasbenih nagrad grammy v Los Angelesu počastili zaradi poklona žanru.

3 Feet High and Rising, debitantski album skupine De La Sou, ki je luč sveta ugledal leta 1989, je dosegel prvo mesto na Billboardovi lestvici najboljših albumov R & B-ja/hiphopa, pogosto pa se pojavlja na seznamih najboljših albumov vseh časov. Na omenjenem albumu sta uspešnici The Magic Number in Me, Myself and I.

Na Twitterju je B-Real iz hiphoperske skupine Cypress Hill Jolicoeurja opisal kot legendo glasbe in kulture hiphopa. "Njegova glasba bo še naprej živela v naših srcih in mislih. Ne samo, da je bil odličen glasbenik, bil je tudi velik človek. Veliko nam je pomenil," je zapisal.