Queens of the Stone Age so nastopili tudi na letošnji podelitvi grammyjev. Foto: Reuters
Queens of the Stone Age so nastopili tudi na letošnji podelitvi grammyjev. Foto: Reuters

Organizatorja koncerta sta potrdila, da se ameriški rokerji po več kot desetih letih vračajo v Slovenijo, da bi predstavili svoj novi album ... Like Clockwork. Prodaja vstopnic se bo začela 24. februarja. Skupina pa se bo dan kasneje ustavila tudi v Zagrebu, natančneje na festivalu InMusic.

Zasedba, ki jo že skoraj dve desetletji vodi Josh Homme, bo sicer med 6. in 9. junijem nastopila na festivalu Rock im Park v nemškem mestu Nürburg (to je znano predvsem po bližnjem dirkališču Nürburgring, kjer bo skoraj sočasno potekal festival Rock im Ring - in kjer bodo QOTSA tudi nastopili), je napovedano na njihovi spletni strani, nato pa se bodo ustavili še pri nas.

Skupina je nekoč že nastopila v Ljubljani, in sicer leta 2003. Dve leti pozneje, ko bi se morali vrniti k nam, pa so le mesec dni pred napovedanim koncertom nastop odpovedali zaradi neodložljivih obveznosti. Leta 2007 so lahko peterico njihovi slovenski oboževalci poslušali v sosednjem Zagrebu. QOTSA so takrat v pogovoru za MMC zatrdili, da je nastop v slovenski prestolnici ostal v njihovem spominu - tudi zaradi neverjetnega občinstva.

Zasedba Queens of the Stone Age je zrasla na pogorišču skupine Kyuss, ki ga je prav tako vodil Homme. Njihov slog označujejo kot stoner rock, ki je navdahnil številne sledilce po vsem svetu. Poleg Homma jo trenutno sestavljajo še Troy Van Leeuwen, Dean Fertita, Michael Shuman in Jon Theodore.

Spodaj si lahko ogledate posnetek njihovega koncerta v okviru turneje ... Like Clockwork, poimenovane po albumu, ki je izšel lani.