Zasedba Queen po smrti frontmena in najbolj karizmatičnega člana Freddieja Mercuryja sicer še vedno obstaja - Brian May in Roger Taylor sta od leta 2005 na turneji s Paulom Rodgersom. Foto: EPA
Zasedba Queen po smrti frontmena in najbolj karizmatičnega člana Freddieja Mercuryja sicer še vedno obstaja - Brian May in Roger Taylor sta od leta 2005 na turneji s Paulom Rodgersom. Foto: EPA

Brian May in Roger Taylor sta skupaj z britanskim glasbenim režiserjem Davidom Malletom pripravila nagradni natečaj za videospoz za skladbo Sheer Heart Attack iz leta 1977.

Zmagovalni videospot bodo nato uporabili kot uradni video za to pesem, njegovega avtorja oz. avtorje pa prek spletnih medijev predstavili svetovni javnosti, obljubljajo. Poleg tega bo zmagovalec prejel še 1.500 dolarjev denarne nagrade in paket albumov in posebnih izdaj CD-jev in DVD-jev zasedbe, podobne nagrade (brez denarne, seveda) pa čakajo tudi tiste, ki bodo zbrali manj glasov.

Iščeta sveže in inovativne zamisli
May in Taylor, sicer ustanovna člana zasedbe Queen, sta med drugim sporočila, da iščeta "sveže in inovativne zamisli, ki bodo odsevale dozdajšnje ikonične videe skupine", zaželena pa sta tudi kakovost izdelave (tako z glasbenega kot vizualnega aspekta) in uravnotežena vključitev vseh članov skupine v video.

Izbor najboljšega videospota bo potekal v dveh krogih - tisti, ki želijo sodelovati, morajo svoji prijavi priložiti en svoj izdelek, na podlagi katerih bodo nato izbrali tiste, ki se bodo prebili v drugi krog. Naloga finalistov bo nato, da predelajo, razrežejo, zlepijo, dopolnijo (z lastnimi ali arhivskimi posnetki, animacijami in podobnim) že obstoječi videospot, o najboljšem pa bodo potem odločali May, Taylor in Mallet (ti izberejo 20 videov), spletna stran Talenthouse, ki jih tudi izbere 20, in uporabniki s svojimi spletnimi glasovi (ki jih izberejo 60).

To bo prvi video po letu 1999
Vseh 100 videov bodo nato Mallet, May in Taylor še enkrat pregledali in izmed njih izbrali zmagovalca ter štiri "drugouvrščene" videe. Novi video za Sheer Heart Attack bo sicer prvi videospot Queenov po tistem za pesem Under Pressure iz leta 1999.