Povratna koncertna turneja Fleetwood Macov je bila ena najuspešnejših leta 2009. Foto: EPA
Povratna koncertna turneja Fleetwood Macov je bila ena najuspešnejših leta 2009. Foto: EPA

Bobnar skupine Mick Fleetwood, edini stalni član zasedbe, ki je od ustanovitve leta 1967 v Londonu doživela veliko vzponov in padcev, je namreč za britanski BBC namignil, da bodo pesmi, ki bodo izšle v elektronski obliki, lahko podlaga za nov studijski album.

Dodal je, da sta s kitaristom Lindseyjem Buckinghamom pred pol leta napisala nekaj pesmi za pevko Stevie Nicks. "Hotela sva ji dati vedeti, da hočeva pripraviti nekaj nove glasbe," je pojasnil za BBC 6 Music. Vendar pa je kmalu zatem umrla pevkina mati in "ni bil pravi čas, da bi kar koli pela," je še povedal Fleetwood in dodal, da je pevka pred nedavnim vendarle zapela tri pesmi in posnela tudi svojo skladbo, tako da jih bodo verjetno uvrstili na program turneje.

Na turnejo se bo zasedba podala aprila s 34 nastopi v ZDA, poleti pa bodo koncertrirali v Evropo.

Uspešna vrnitev leta 2009
Skupina, ki se je leta 2009 po dolgem premoru znova združila in vrnila na glasbeno prizorišče, je leta 2003 izdala zadnji album - gre za album največjih uspešnic, na katerem pa so predstavili tudi novo uspešnico Say You Will.

V karieri skupine Fleetwood Mac sta bili dve obdobji velikih komercialnih uspehov. Prvič je skupina uspehe žela kot ena vodilnih bluesovskih skupin s konca šestdesetih, drugič pa konec sedemdesetih in v osemdesetih, ko so se usmerili v 'mainstreamovski' poprock.