Prince se stvari ne loti, če ni prepričan, da bo ob koncu povsem dodelana in bo imela rahlo dramatičen prizvok. Zgodba se je ponovila tudi na Super Bowlu leta 2007, ko je v svojem slogu izvedel tudi uspešnici Let's Go Crazy in Baby, I'm a Star, vrhunec pa je nastop dosegel s pesmijo Purple Rain. Ko se je na odru, ki je imel obliko njegovega znaka oziroma simbola skril za zaveso, je kitaro na bok namestil tako, da je silhueta mnoge spominjala na nekaj drugega ... Foto: EPA
Prince se stvari ne loti, če ni prepričan, da bo ob koncu povsem dodelana in bo imela rahlo dramatičen prizvok. Zgodba se je ponovila tudi na Super Bowlu leta 2007, ko je v svojem slogu izvedel tudi uspešnici Let's Go Crazy in Baby, I'm a Star, vrhunec pa je nastop dosegel s pesmijo Purple Rain. Ko se je na odru, ki je imel obliko njegovega znaka oziroma simbola skril za zaveso, je kitaro na bok namestil tako, da je silhueta mnoge spominjala na nekaj drugega ... Foto: EPA

Ko se ura izteče in zvezdniki ameriškega nogometa odidejo v garderobo, kjer lovijo sapo in kujejo novo taktiko, gledalci najbolj gledanega športnega dogodka v ZDA še zdaleč nimajo časa iti na stranišče ali po čips. Zelenica se v nekaj minutah spremeni v oder, ljudje s sedežev prihitijo pod njega - in zabava se lahko začne. Nastop na Super Bowlu je tudi za mnoga največja glasbena imena priložnost, ki se jim ponudi le enkrat v življenju, zato si želijo, da bi se o njej ljudstvo pogovarjalo še dolgo po tem, ko je znano, kdo je osvojil prestol najboljše ekipe.

Novih "pet minut" slave za The Who
Pred začetkom tokratnega Super Bowla v Miamiju bo ameriško himno odpela Carrie Underwood, ki je priznala, da že ima tremo. "Seveda poznam besedilo, ampak lahko se zgodi, da 'zavozim'. To bi bil zares nepravi trenutek," je dejala plavolaska. Skladbo America The Beautiful bo zapela Queen Latifah, glavni izvajalci ob polčasu pa bodo Britanci The Who. Ta odločitev prirediteljev je dvignila precej prahu pri ameriškem združenju proti nasilju nad otroki, ki so opozorili, da Pete Townshend, kitarist in glavni pisec pesmi, na oder ne bi smel stopiti, saj ga je leta 2003 britanska policija zaradi suma otroške pornografije aretirala (in nato kmalu tudi spustila na prostost).

Dojka, ki je pretresla ameriško družbo
Kako se bodo odrezali legendarni rockerji, bomo še videli, zdaj pa se spomnimo nekaterih preteklih nastopov na Super Bowlu, ki so navduševali - ali dvignili ogromno prahu zaradi "nezaslišanega" škandala, ki so si ga privoščili zvezdniki. V prvi vrsti je seveda treba omeniti razkrito dojko Janet Jackson, potem ko je kos z njene obleke strgal Justin Timberlake. Čeprav jo je bilo videti le za sekundo, je dogodek v ameriški družbi povzročil pravi vihar in nešteto razprav, od takrat naprej pa televizijske postaje sliko prikazujejo s petsekundno zamudo ...

Bruce Springsteen & The E Street Band (2009)
The Boss je znova dokazal, da z leti postaja vse boljši in da je še vedno "rojen" za rock. Lani je nabito poln stadion navdušil z uspešnicami, kot sta Tenth Avenue Freeze-Out in Glory Days, kljub 59 letom pa je celo izvedel svoj "zaščitni znak", ko se je čez oder zadrsal po kolenih - in ostal brez poškodb.

Michael Jackson (1993)
Kralj popa Michael Jackson je imel po mnenju mnogih enega svojih najboljših nastopov na Super Bowlu leta 1993, ko je s popolno koreografijo izvedel uspešnice Jam, Billie Jean in Black or White, vrhunec pa je bila umirjena Heal the World. Med njo so gledalci v rokah držali podobe, ki so jih izdelali otroci z vseh koncev sveta, spremljal pa ga je 3.500-članski otroški zbor iz Los Angelesa.

Janet Jackson in Justin Timberlake (2004)
Začelo se je povsem spodobno, z Jessico Simpson, Janet Jackson, P. Diddyjem, Nellyjem in Kid Rockom na odru. Zapletlo pa se je, ko je Janet znova stopila pred množico, v skladbi Rock Your Body pa se ji je pridružil Justin Timberlake. Še preden so gledalci dojeli, kaj se je zgodilo, si je Janet z roko že pokrila razgaljeno dojko, razprave o tem incidentu pa so se vlekle še več mesecev.

U2 (2002)
Morda najganljivejši nastop ob polčasu Super Bowla smo videli leta 2002, ki je bil delo irskih rockerjev U2. ZDA so takrat še žalovale zaradi terorističnih napadov na dvojčka v New Yorku, zato so se med pesmijo Where the Streets Have No Name na platnu za Bonom in druščino vrstila imena žrtev napadov. Bono je še bolj popihal na ranjene duše Američanov, ko je ob koncu odpel jakno, kjer se je na notranji strani prikazal vzorec ameriške zastave.

The Rolling Stones (2006)
Oder je bil v obliki njihovega ikoničnega simbola, iztegnjenega jezika, Mick Jagger pa je poskakoval ob nekaterih največjih uspešnicah britanskih legend, kot so Start Me Up, Rough Justice in (I Can't Get No) Satisfaction. Kljub nekaj cenzuriranim verzom (to je bilo obdobje po Janet) so "dedki" ameriško množico uspelo spraviti v delirij.

Britney Spears in Aerosmith (2001)
Ko je bil novi rod popizvajalcev na vrhuncu ('N Sync, Britney Spears, Nelly), se mu je na odru Super Bowla pridružila "stara šola", kateri pripadajo Aerosmith, Mary J. Blige in Tremors. Mešali so se glasovi in glasbeni slogi. Predstava se je končala s skladbo Walk This Way, pri kateri so se Stevenu Tylerju pridružili vsi prej omenjeni "slavčki".

New Kids On the Block (1991)
New Kids On the Block so leta 1991 nastopili v Tampi, a so se morali obrisati pod nosom za nastop v živo. TV-mreža ABC je med polčasom namreč raje predvajala novice o dogajanju v zalivski vojni, zato so skladbice, kot sta Step By Step in This One's For The Children, gledalci lahko slišali šele po koncu tekme.