Shakira, ki je že devet let v zvezi z Antoniom de la Ruo, sinom nekdanjega argentinskega predsednika, si v kratkem želi tudi naraščaj. Foto: USA Today
Shakira, ki je že devet let v zvezi z Antoniom de la Ruo, sinom nekdanjega argentinskega predsednika, si v kratkem želi tudi naraščaj. Foto: USA Today

32-letna Kolumbijka bo z bujnimi lasmi, do zadnje potankosti naučenimi gibi in zapeljivimi oblinami zagotovo huda tekmica Beyonce pri prodaji albumov in polnjenju koncertnih dvoran.

Njen prvi singel s prihajajočega albuma se imenuje She Wolf, videospot pa je bil na televiziji MTV premierno prikazan v četrtek. V njem je Shakira mnogim vzela sapo, saj jo je mogoče videti v asimetričnem, tesnem črnem dresu, čez nekaj sekund pa se v nevidni obleki zvija v kletki, pred katero se sprehajajo pravi volkovi.

Iskanje same sebe končano
"Vrsto let sem imela občutek, da res živim ujeta v zlati kletki, in neprestano sem se spraševala, kaj si sploh želim," razlaga zvezdnica, ki je dejala, da se je med snemanjem videospota povsem prepustila. "Povsem sem improvizirala. Režiser je zakričal: 'Snemamo!' in začela sem plesati. Povsem sem se predala, imela sem toliko navdiha pri gibih, morda prav zato, ker sem tudi simbolično želela pobegniti iz kletke." Vsa koreografija in zamisli pri snemanju so bile njene.

"Moram biti lepa za oboževalce"
Zvezdnica, ki se ukvarja tudi s človekoljubnim delom, je bila nazadnje na glasbenih lestvicah leta 2006, ko je z Wyclefom Jeanom posnela skladbo Hips Don't Lie. Kmalu zatem se je zaprla v studio na Bahamih in ustvarjala, kar pa je prineslo tudi negativno posledico: nekoliko je zanemarila telesno vadbo.

"Ne, da nimam več kondicije, a pri telovadbi nisem bila disciplinirana." Zdaj se je vzela v roke in se nekaj mesecev vsak dan dve uri in pol potila za popolno postavo ter jedla le špinačo in ribe.