Greg Haver je izmed vseh skupin, ki jih je poslušal, izbral gorenjske Furry Walls. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Greg Haver je izmed vseh skupin, ki jih je poslušal, izbral gorenjske Furry Walls. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
MMC-jeva ekipa se je ekipi v studiu pridružila med snemanjem bobnov. Foto: MMC/Miloš Ojdanić
Furry Walls so snemanje s Haverjem zaključili v petek. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

Producent je po večeru, ko je svojo izbrano skupino po tednih usklajevanja glede snemanja v novomeškem studiu RSL spremljal pod odrom Menze pri koritu, zavihal rokave. Jutro po nastopu se je za člane Furry Walls tako začelo z vožnjo iz prestolnice. Usklajevanja glede odločitve, katero skladbo bodo posneli, so se začela že tedne prej. "Najlažje je snemati," je dejal Haver med našim obiskom.

Snemalni proces se je začel okoli dvanajste ure in prvi je moč Haverjeve avtoritete začutil bobnar Anže Babič. "Rekel mi je, da bobnam kot punca," se je v smehu spominjal svoje ure med zvočno izoliranimi stenami. A z njegovim vložkom je bila opravljena šele petina snemanja za skupino. Popoldne so pod streho spravili še vokalne linije Ajše Tepina in klaviaturistične vložke Maše Betoncelj.

Moška polovica skupine se je v poznih popoldanskih urah odpeljala nazaj v Ljubljano, kjer jih je čakal nov nastop na Slovenskem tednu glasbe (STG) v Menzi pri koritu pod imenom The Vast Blasts. Kitare in bas pa so na vrsto prišle v petek, ko se bo tudi končalo dvodnevno snemanje, ki je potekalo pod okriljem STG-ja.

Utrinke s prvega snemalnega popoldneva smo ujeli v spodnjem videoprispevku in galeriji. Končni izdelek pa bo mogoče slišati že ta teden.


Klavdija Kopina (montaža), kamera: Maja Ikanović, foto: Miloš Ojdanić

Furry Walls v studiu z Gregom Haverjem
Furry Walls v studiu z Gregom Haverjem