Whitney se je na odru v Central Parku pridružila tudi hči Bobbi Kristina. Foto: Reuters
Whitney se je na odru v Central Parku pridružila tudi hči Bobbi Kristina. Foto: Reuters
Whitney Houston in Bobbi Brown
Whitney in Bobbi sta se zaradi nepremostljivih razlik po 14 letih ločila leta 2006. Foto: EPA

Danes 46-letna zvezdnica se je na glasbene odre poskušala vrniti že z albumom Just Whitney leta 2002, a so njeno petje hitro zasenčili različni škandali, od zasvojenosti z drogami in stalno pričkanje z (nekdanjim) možem Bobbyjem Brownom.

V ponedeljek je poskusila znova - na prodajne police je prišel album I Look to You, nad katerim glasbeni kritiki sicer niso navdušeni "do neba", a diva ostaja diva in kljub ne več tako močnemu in čistemu glasu ji priznavajo, da je v njej še ostalo nekaj naboja, s katerim bi se znova lahko uvrščala na glasbene lestvice.

"Sedem let po zadnjem albumu poppesmi in dve leti po ločitvi se Whitney Houston kot diva vrača na glasbeno prizorišče. Njena največja odlika ostaja raskav, a še vedno močan glas, ki v hipu objame človeka," so zapisali mediji, ki pa opozarjajo, da je nekaj čarobnosti v njenem ustvarjanju zagotovo izginilo.

Sedmi studijski album, na katerem je enajst novih pesmi, je napovedal singel I Look to You, sledila pa mu je še skladba Million Dollar Bill, ki sta jo producirala Alicia Keys in Swizz Beatz. To je ena najbolj dinamičnih pesmi, kar jih je Whitney kdaj posnela, preostale pa so bližje njenim slavnim baladam, ki so jo nekoč ponesle na vrh.

Krivo "blebetanje" z Oprah?
Njen prvi živi koncert po izdaji albuma pa se je precej ponesrečil. V torek so oboževalci več ur čakali na njen nastop v Central Parku v okviru oddaje Good Morning America, a jo je že po treh pesmih in pol izdal glas. Za spodleteli nastop je okrivila klepetanje s televizijsko voditeljico Oprah Winfrey dan prej. Izvedla je sicer dve novi pesmi in dve izmed svojih največjih uspešnic, My Love Is Your Love in I'm Every Woman.

Tudi v Guinnessovi knjigi rekordov
Whitney Houston je prvega grammyja od šestih dobila leta 1985, ko je izdala debitantski album Whitney Houston, ki je postal najbolje prodajani debitantski album katere koli ženske izvajalke. Leta 1992 pa se je pojavila ob Kevinu Costnerju v filmu Telesni stražar, v katerem je zapela tudi eno največjih uspešnic vseh časov, balado I Will Always Love You. Skupno je osvojila 411 nagrad in prišla v Guinnessovo knjigo rekordov kot najbolj nagrajevana pevka vseh časov.

Poslušajte dva nova singla Whitney Houston, I Look to You in Million Dollar Bill.