Na Gospodarskem razstavišču se bodo predstavila ena izmed najbolj iskanih imen v technu ta hip. Med njimi v prvi vrsti DJ Umek. Ob njem pa bodo nastopili tudi Joyhauser, Nusha, Gumja in Veztax.

Sorodna novica "Saj za Slovenijo bo dobro." To je stavek, ki je ubil največ sanj pri nas.

Za Umekom je četrt stoletja potovanj in gostovanj po klubih tako doma kot v tujini. Space Ibiza, Pacha, ​Berghain, Beta, El Row, Mayday, Tomorrowland, EDC in Ultra so le nekatera izmed najodmevnejših elektronskih prizorišč, kjer je svoj pečat puščal eden izmed najplodnejših tehnoproducentov, ki si je zaradi svojega dela in prispevka k razvoju regionalne elektronske kulture prislužil naziv Fotr.

Belgijski technodvojec Joyhauser sestavljata dolgoletna prijatelja Joris in Stijn. Gre za ime, ki je postal stalnica na vrhovih technolestvic in ima večmilijonska predvajanja na spletnih platformah za predvajanje glasbe.

Nusha je kot didžejka prisotna od leta 2007, didžej hardgroove/hardtechna in producent Gumja pa je svojo pot začel še pred njo – začetki njegove glasbene poti sežejo v Diskoteko Titanic leta 2001.

Veztax je sinonim za energično technoglasbo. DJ, ki ne sledi glasbenim trendom, ampak ustvarja svoje. V dveh desetletjih je poleg nastopanja po celi Evropi glasbo tudi produciral.

V sodelovanju z organizatorjem podarjamo štiri vstopnice. Odgovor pošljite na mmc-nagrade@rtvslo.si do petka, 22. aprila, do 12. ure.

Nagradno vprašanje: S katerim športom se je Umek ukvarjal, preden je postal didžej?
A ‒ Z nogometom.
B ‒ Z rokometom.
C – S košarko.

Splošna pravila sodelovanja v nagradni igri najdete tukaj.