Zlatka poleg nadarjenosti odlikujejo tudi ustvarjalna hiperaktivnost,  entuziazem in popolna predanost glasbi, kar ga danes umešča v sam vrh slovenskega hiphopa, so zapisali njegovi predstavniki v sporočilu za javnost. Foto: Lucijan Kranjc
Zlatka poleg nadarjenosti odlikujejo tudi ustvarjalna hiperaktivnost, entuziazem in popolna predanost glasbi, kar ga danes umešča v sam vrh slovenskega hiphopa, so zapisali njegovi predstavniki v sporočilu za javnost. Foto: Lucijan Kranjc

Njegova glasbena pot se je oblikovala na freestyle tekmovanjih in raznih sodelovanjih, dokončno pa je na slovenski glasbeni oder "treščil" 11. septembra 2007, ko je izdal svojo prvo samostojno ploščo, naslovljeno po njegovem življenjskem motu – Svet je lep. Leto 2008 pa je zaznamoval z izdajo dveh albumov, Zlatko in prijatelji in Svet je lepši.

Glasba za naslednje generacije
Zlatkovo glasbo so zaznamovali ulice blokovskega naselja in njegov kritičen pogled na obstoječe razmere in življenje. Kot otrok fužinskih ulic in odraščanja sredi kriminala in mamil, obkrožen z ljudmi, ki so padli v takšne pasti, si njegova glasba želi dotakniti naslednje generacije in posredovati sporočilo, da takšna usoda ni nujno njihova. Prav zaradi tega Zlatko angažirano sodeluje tudi pri mnogih projektih dobrega namena (Unicef, Verjemi v svoj koš ...).

Obvezen koncert za vse privržence urbane glasbe se bo zgodil drevi ob 22.00 v klubu Orto. Hiphop, pomešan s prvinami funka, zagotavlja eksplozijo energije v obliki Zlatkovih rim, podkrepljenih z živo instrumentalno spremljavo njegovih Optimistov. Izbrane skladbe z njegovih treh albumov bo poleg instrumentalne palete dodatno začinilo tudi nekaj gostov.

A. K.