Orto fest tokrat že v deseti izvedbi. Foto: MMC RTV SLO
Orto fest tokrat že v deseti izvedbi. Foto: MMC RTV SLO
Slon in Sadež - z viktorskega odra na oder Orto bara. Foto: MMC RTV SLO

Na torkovem odprtju v priljubljenem (edinem?) ljubljanskem rockklubu bodo Slovenijo zastopali Mestni postopači s svojo mešanico bluza, kantrija in rocka.

Neno Belan & Fiumes iz Hrvaške.

Sreda bo dan za hip-hop v podobi Dravle Records (SLO), četrtek za r'n'b z Leeloojamais (SLO), petek za poprock Omarja Naberja in njegovo spremljevalno skupino Kareem (SLO), v soboto pa se bo predstavil mladi slovenski rocker Adam.

Gostje iz Belgije, Ferskih otokov, Danske ...
V ponedeljek, 6. aprila, pridejo na vrsto gostje iz tujine: Hatesphere iz Danske, The Dying iz Belgije, Artas iz Avstrije in SIC iz Ferskih otokov. V torek, 7. aprila, se lahko nasmejite duu Slon in Sadež, sreda, 8. aprila, pa bo popolnoma punkovsko obarvana: najprej bo nastopila Zablujena generacija (SLO), nato pa še Tito's Bojs iz Hrvaške.

Do konca tedna se bodo na Ortovem odru zvrstili še Da Phenomena (9. 4.), Joey Cape (Lagwagon) & Jon Snodgrass (Drag teh River) (10. 4.) in Avtomobili (11. 4.).

Rock, ska, nu metal, hip-hop ...
V tretji teden festivala nas bo popeljalo Društvo mrtvih pesnikov (13. 4., SLO, rock), sledili pa bodo Orleki (14. 4., SLO, etnorock), Zlatko in Optimisti (15. 4., SLO, hip-hop), Open Season (16. 4., Švica, ska), Elemental (17. 4., Hrvaška, hip-hop) in Tribute to U2 (18. 4., SLO, rock).

Uvod v četrti teden bo bolj metalsko obarvan z nastopom Alkonosta iz Rusije in Cold Dew iz Slovenije (20. 4.). Sledili bodo še I. C. E. (21. 4., SLO, rock), Naio Ssaion (22. 4., SLO, nu metal), Revolute (23. 4., SLO, rock), Red Five Point Star (24. 4., SLO, ska) in Billysi (25. 4., SLO, poprock).

Zadnji teden bo eklektičen: v ponedeljek, 27. 4., bodo nastopili ameriški rockerji Adam Bomb in italijanski Fuel from Hell, sledili pa bodo Elektrika in P. I. T. A. (28. 4., SLO, generični rock), Flamie (29. 4., SLO, hip-hop), Electrix (30. 4., SLO, pop) in primerno naslovljeni Lastdayhere (1. 5., SLO, metal) za veliki finale.

K. S.