Novembra 2015 je nastopila na podelitvi nagrad American Music Awards. Foto: AP
Novembra 2015 je nastopila na podelitvi nagrad American Music Awards. Foto: AP

25. avgusta 2014 je pod okriljem založbe Republic Records po svetu izšel drugi studijski album Ariane Grande. Pri produkciji plošče My Everything, poimenovane po pesmi, ki jo je označila za zelo iskreno in za katero je priznala, da jo spravlja v jok, je ameriška pevka sodelovala s številnimi producenti in soavtorji, med drugim tudi z Bennyjem Blancom, Zeddom, Harryjem Stylesom in Davidom Guetto.

Glasbenica je želela, da bi novi skupek glasbenega materiala zvenel kot evolucija od njenega debitantskega albuma Yours Truly, ki ga je izdala leto pred tem – to naj bi se videlo predvsem v raziskovanju zrelejših in različnih liričnih vsebin in glasbenih slogov. Album se začne s pesmijo Intro, v kateri pevka oboževalcem obljubi, da jim bo dala "vse, kar ima, in nič manj."

Pri skladbah, v katerih naznanja svojo brezskrbnost in samostojnost, dotika pa se tudi ljubezenskih težav in spolnosti, je moči združila z nekaterimi drugimi izvajalci, kot so Iggy Azalea, Big Sean, Cashmere Cat, Childish Gambino, the Weeknd in A$AP Ferg, na razširjeni, "deluxe" različici albuma se pojavi tudi pesem z Jessie J in Nicki Minaj.

Drugi album je podprla z izdajo petih singlov: Problem, Break Free, Bang Bang, Love Me Harder in One Last Time. Vsi so dosegli svetovni uspeh in se uvrstili visoko na lestvici Billboard Hot 100. S singli s plošče My Everything je izvajalka leta 2014 med vsemi glasbeniki dosegla največje število pesmi, ki se jim je uspelo uvrstiti v prvo deseterico na tej lestvici.

Prejel je na splošno ugodne ocene glasbenih kritikov in se pojavil na več seznamih najboljših albumov leta 2014. Rob Sheffield je za Rolling Stone zapisal, da My Everything dokazuje, da je Grande "velika sila", album pa naj bi pokazal, kako pevka odrašča. Ta naj bi bil "samozavestna, inteligentna, predrzna pop izjava". Vseeno so nekateri menili, da pesmim "manjka osebnosti".

My Everything je debitiral na vrhu ameriške lestvice albumov Billboardov 200, bil je tudi uvrščen med najbolj priljubljene albume v letih 2014 in 2015. Album je debitiral na prvem mestu tudi v Avstraliji in Kanadi ter se zavihtel med prvih deset v dvajsetih držav po svetu.

Na 57. podelitvi grammyjev leta 2015 je bil My Everything nominiran za najboljši pop vokalni album.

Album je leta 2015 pospremila tudi turneja Honeymoon.

Pesmi albuma My Everything

1. Intro
2. Problem (ft. Iggy Azalea)
3. One Last Time
4. Why Try
5. Break Free (ft. Zedd)
6. Best Mistake (ft. Big Sean)
7. Be My Baby (ft. Cashmere Cat)
8. Break Your Heart Right Back (ft. Childish Gambino)
9. Love Me Harder (z the Weekndom)
10. Just a Little Bit of Your Heart
11. Hands on Me (ft. A$AP Ferg)
12. My Everything

Bonus različica
13. Bang Bang (z Jessie J in Nicki Minaj)
14. Only 1
15. You Don't Know Me