Dragić je na večerji skupaj z Luko Dončićem izbral ekipi za sobotno razprodano tekmo, na kateri se bo poslovil od svoje profesionalne košarkarske kariere.
Za goste na gala večerji je kuhal Luka Jezeršek iz Jezeršek gostinstva, Dragić in njegova izvoljenka, v ZDA živeča Brazilka Greice Murphy, pa sta meni preizkusila že pred dnevi na Ljubljanskem gradu in mu prižgala zeleno luč.
V slovensko prestolnico so že čez dan prispela zveneča košarkarska imena, kot so Steve Nash, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Loul Deng, Boban Marjanović, Beno Udrih, Bogdan Bogdanović, Marko Simonović in Luis Scola.
Pa Dejan Bodiroga, Predrag Danilović, Marko Gudurić, Saša Zagorac, Nebojša Joksimović in Leandro Barbosa.
Tu so še Zoran Dragić, Jaka Lakovič, Miroslav Berić, Jaka Blažič, Edo Murić, Erazem Lorbek, Domen Lorbek, Žiga Dimec, Nikola Vučević, Aleksej Nikolić, Marko Milić, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Aleksandar Ćapin, Vlatko Čančar, Uroš Slokar, Rašo Nesterović, Saša Pavlović, Sani Bečirović, Boštjan Nachbar, Matjaž Smodiš, Primož Brezec, Klemen Prepelič in Miha Zupan.
Dragon koktajl posebej za to noč
In kaj se je znašlo na slavnostno pogrnjenih mizah? Kot je povedal Luka Jezeršek, so se odločili za slovensko-ameriško večerjo z vplivi iz obeh držav.
Goste – teh je več kot 400 – so za začetek pozdravili z malimi prigrizki: sirovim krekerjem s čebulno marmelado, kroglico kozje skute, ameriškim orehom in jagodnim gelom; kanape s kraškim pršutom, tolminskim sirom in olivo na belem kruhku, melonino hladno juho, rižev čips s prahom bazilike; dimljeno tuno s sezamom, sladko-kislo redkvico, wasabi majonezo in kumaro na nabodalu ter kanapejem s humusom rdeče pese in kalčki na rženem polnozrnatem kislem kruhu.
Za hladne predjedi so postregli brancinov ceviche z nektarino, mlado čebulo, čili majonezo, oljem bazilike in čipsom črne rižote ter zvitke jajčevca z vegansko feto s tartufi na paradižnikovi salsi z baziliko, karameliziranim češnjevim paradižnikom in hrustljavo polento.
Tople predjedi na meniju so bile kraljeve kozice z omako Bloody Mary, kremno polento, koromačem in sirovimi hrustljavčki ter žafranova rižota z malinami, mladim grahom in kalčki graha.
Za glavno jed so se odločili za počasi pečeno govedino z umami omako, krompirjevo terino in marinirano rdeče zelje z gorčičnimi semeni.
Zaključili so s sladkim stolpom.
Posebej za to posebno priložnost pa so ustvarili tudi koktajl, ki so ga poimenovali Dragon koktajl.
Kot je za RTV na testni degustaciji povedala Murphy, ji je bila od vseh jedi najbolj všeč glavna mesna, a pravi, da je bila tudi predjed odlična.
Za goste skrbi več kot 40 natakarjev in več kot 50 kuharjev.
V spodnji galeriji pa še nekaj utrinkov prihodov zvezdnikov v hotel (vir: Sportida).
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje