Slaščičarna Berzo, Vrhnika. Foto: TGZS
Slaščičarna Berzo, Vrhnika. Foto: TGZS

V kategoriji naj inovativni krof je prvo mesto pripadlo Domu starejših občanov iz Novega mesta, med posamezniki je najbolj inovativen krof pripravila Vika Begulić z Rakeka.

Izbor je zbornica prvič izvedla lani, z njim pa so želeli v turizem v času zaprtja panoge vnesti nekaj optimizma. Ker je požel veliko zanimanja, so ga letos ponovili.

Sorodna novica Z debelim oz. tolstim četrtkom se začenja vrhunec pustnih veseljačenj

Letos se je na razpis zbornice odzvalo blizu štirideset ponudnikov krofov, kar je več kot lani, so sporočili z zbornice, kjer so zmagovalce razglasili na današnji "debeli" četrtek. Na podlagi lanskih izkušenj, ko so ponudniki tekmovali z raznovrstnimi krofi, so se letos podjetja in posamezniki lahko prijavili k tekmovanju v dveh kategorijah: klasični in inovativni krof.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali na turistično-gostinski zbornici, je imela strokovna komisija tudi tokrat zahtevno delo, saj so bili številni krofi ne le lepi, temveč narejeni z veliko domišljije. Med inovativnimi krofi so največ pozornosti komisije vzbudili krofi z dodatki malin in vaniljeve kreme, pehtrana, bele čokolade, lešnikov, datljev, kokosov in čilija.

Naj klasični krof Slovenije 2022

Podjetja
Prvo mesto: Slaščičarna Berzo, Vrhnika
Drugo mesto: Slaščičarna Marelica, Celje
Tretje mesto: Slaščičarna Maxi, Ljubljana

Posamezniki
Prvo mesto: Helena Črne, Črnomelj

Naj inovativni krof Slovenije 2022

Podjetja
Prvo mesto: DSO Novo mesto
Drugo mesto: Slaščičarna Maxi, Ljubljana
Tretje mesto: VSGT Maribor

Posamezniki
Prvo mesto: Vika Begulić, Rakek

Krofi, flancati, miške ...