Odprta kuhna bo na Ptuju gostovala v soboto od 11. do 21. ure (fotografija je arhivska). Foto: Odprta kuhna
Odprta kuhna bo na Ptuju gostovala v soboto od 11. do 21. ure (fotografija je arhivska). Foto: Odprta kuhna

"Za 9. sezono Odprte kuhne je bilo predvidenih kar nekaj gostovanj, a nam je spomladi žal načrte prekrižala epidemiološka situacija. Zdaj pa se bomo končno lahko spet oglasili na Ptuju. Upamo, da bomo lahko organizirali še kakšno gostovanje tudi drugod po Sloveniji, potrudili se jih bomo izpeljati v jesenskih mesecih," je napovedal Lior Kochavy, soustanovitelj Odprte kuhne.

Sorodna novica V prestolnici vendarle zaživela Odprta kuhna

Odprta kuhna bo v sodelovanju z Zavodom za turizem Ptuj tokrat s skoraj 30 obedovalnicami od blizu in daleč popestrila dogajanje v sklopu priznanega festivala Arsana, ki bo trajal do naslednjega četrtka. "Kulinarična karavana Odprte kuhne v najstarejše slovensko mesto že tradicionalno privabi obiskovalce, ki jih navdušujejo raznovrstni okusi od blizu in daleč. Gre za edinstveno priložnost, kako obisk starega mestnega jedra in festivalskega dogajanja, po katerem slovi Ptuj v poletnih mesecih, združiti s pristno kulinarično izkušnjo," je povedala Katja Ertl z Zavoda za turizem Ptuj.

V svoji 9. sezoni bo Odprta kuhna tudi na gostovanjih predstavila svoj koncept trajnostno naravnane kulinarične tržnice, ki stremi k zmanjšanju količine odpadkov in njihovemu doslednemu ločevanju. Vsa hrana in pijača bo tako tudi na Ptuju na voljo le v povratni embalaži ali biorazgradljivih materialih.