Predlogi
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Ni najdenih zadetkov.
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Rezultati iskanja
Kaj točno pomeni "najboljša restavracija na svetu"? In kako zares primerjati med seboj ne le skrajno specifične svetovne kulinarike, ampak tudi restavracije s kompleksnimi degustacijskimi meniji in tiste, ki denimo strežejo le meso na žaru?
Michelinove zvezdice vzbujajo veliko konotacij. Prestiž. Ugled. Priznanje za trdo delo. Elitizem. Nedostopnost množicam. Kakovost. Pritiski. V pandemičnem letu 2020 so zvezdice pri nas za številne pomenile predvsem - preživetje.
Že nekaj časa se opozarja, da bo pandemija covida-19 imela usodne posledice za gostinstvo in restavracije. Celo nekatere najboljše restavracije po svetu so že razobesile belo zastavo. Pri nas se je zaprl priljubljeni veganski bistro Kucha.
Tudi jeseni bodo kulinarični navdušenci lahko uživali v Tednu restavracij. Ta bo potekal od 9. do 18. oktobra v več kot 100 najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah; sedem jih bo tokrat sodelovalo prvič.
Strokovnjaki Mednarodnega inštituta za potrošniške raziskave (MIPOR) so obiskali 10 restavracij s hitro hrano v petih slovenskih mestih in preverjali, ali je označevanje alergenov na prodajnem mestu ustrezno.
Prvi letošnji teden restavracij bi se moral zgoditi že na začetku marca. Tokrat bo na temo povezave preteklosti in sodobnosti sodelovalo več kot 100 restavracij.
S sproščanjem vladnih ukrepov, povezanih z zajezitvijo koronavirusa, se življenje vrača tudi v restavracije. Pomladni teden restavracij, ki bi moral potekati marca, bo tako izveden med 12. in 21. junijem. Rezervacije bodo mogoče od 1. junija.
Neveljaven email naslov