Foto: Promocijsko gradivo
Foto: Promocijsko gradivo

Festival Ale v Pale, ki si zadnja štiri leta prizadeva Ajdovščino postaviti na sam vrh seznama krajev z odličnimi glasbenimi dogodki, bo letos poskrbel, da se potešijo skoraj vsi glasbeni okusi.

V petek, 19. julija, in soboto, 20. julija, se na glavnem odru obetata večera z zvezdniško zasedbo. Na oder festivala se kot glavno petkovo ime vračajo člani zasedbe MRFY. Ti so 3000-glavo množico navduševali že leta 2022. Na odru se jim bo pridružil Vazz s skupino.

Festival letos predstavlja tudi novost v svoji selekciji nastopajočih. Na odrske deske bodo prvič stopile tudi tuje zasedbe. Prvi večer se bo predstavil srbski četverec Koikoi. Nastopajoči bodo moči združili s še eno novomeško skupino, mladimi ustvarjalci iz skupine Plateau.

V soboto bo glavno ime večera Magnifico.

Na festivalskem odru se bo še Drill, ki bo rapersko štafeto predal Masayah. Na obisku bodo tudi sosedi – retro-plesna skupina Porto Morto iz Zagreba, ki bo na oder stopila za nadobudno mlado zasedbo Regen.

Kot vsako leto bo tudi letos poskrbljeno za vrsto zabavnih dejavnosti, tudi glinarjenje in kolažiranje, obiskovalci bodo lahko vezli na majice in drug tekstil. Vsak se bo lahko tudi okrasil – za tiste bolj pogumne bo na voljo tetoviranje, za tiste, ki si želijo manj trajne poslikave, pa krašenje s kano. Preizkusili se bodo lahko tudi v pelicon pongu, obenem pa bo čez dan potekal tudi tradicionalni AVP Skate Session.