Letos ljubitelje panka čaka kar nekaj izvrstnih izvajalcev. Foto: Arhiv organizatorja
Letos ljubitelje panka čaka kar nekaj izvrstnih izvajalcev. Foto: Arhiv organizatorja

Na dveh festivalskih odrih, glavnem odru in odru pri plaži, se tradicionalno predstavijo znane pankovske glasbene skupine z vsega sveta. Vstopnice za festival so po besedah organizatorja festivalov Andreja Sevška že razprodane, je pa število obiskovalcev festivala v skladu z aktualno občinsko ureditvijo omenjeno na 5000.

Letos bo na tolminskem festivalu Punk Rock Holiday nastopilo okoli 60 skupin z vsega sveta, med drugim tudi dve iz Južne Afrike. Na glavnem festivalskem odru bo večina nastopajočih iz Amerike, na odru pri plaži pa iz vse Evrope, je še povedal Sevšek.

Med vrhunce letošnjega festivala je Sevšek med drugim uvrstil že nocojšnji koncert pank rock skupin Rise Against in Descedents. Se bodo pa na festivalu zvrstile še številne druge znane zasedbe, kot so Flogging Molly, Alkaline Trio in The Exploited.

Po besedah Sevška kar 98 odstotkov obiskovalcev prihaja iz tujine. Predvsem njim bo v pomoč posebna festivalska aplikacija, ki prinaša podroben vpogled v koncertno dogajanje, ponuja navigacijsko pomoč ter obenem omogoča komunikacijo med obiskovalci festivala.