Na butičnem festivalu, ki ga organizira Društvo ljubiteljev domače žganjekuhe, bo za pokušino na voljo 366 vzorcev žganj iz desetih držav, ki so jih zbrali v okviru letošnjega ocenjevanja.
Ob podelitvi nagrad, o katerih je odločala mednarodna strokovna komisija, bodo strokovna predavanja o umetnosti pridelave žganj ter raznovrstna ponudba na stojnicah, povezana z žganjekuho. Ob žrebanju bodo med obiskovalce razdelili bogate nagrade – glavna je ročno izdelani kotel.
Vabljeni na Visoko, kjer bodo pozdravili prvaka festivala, najboljšo pridelovalko žganja ter veliki imeni slovenske žganjekuhe – to sta Majda Debevec in Esad Šabanovič. Namen festivala je spodbuditi izobraževanje na področju pridelovanja žganj, da bi povečali kakovost izdelkov, njihov ugled in vrednost.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje