Foto: Organizator
Foto: Organizator

Koncert pod imenom Nočna izmena je družba Alpacem Cement, prvič organizirala leta 2000 in ga vse do leta 2010 posvečalo mladim za popestritev poletnih počitnic pred začetkom šole.

Veljal je za enega najbolj prepoznavnih in množičnih rock-popovskih koncertov na severnem Primorskem, ki je s prostim vstopom in široko ponudbo znanih glasbenih zvezd privabljal mlade in mlade po duši iz širše okolice.

Po daljšem premoru je na anhovskem dvorišču lani poleti znova odmeval koncert, ki je privabil približno 8000 udeležencev iz lokalnega okolja in širše goriške regije.

Številčen odziv in zadovoljno občinstvo na Nočni izmeni 2023 sta potrdila pravilnost odločitve in botrovala Nočni izmeni 2024, ki ostaja zvesta svoji tradiciji odlične zabave in prostega vstopa ter dobrodelne note.

Na koncertnih odrih dvorišča cementarne Alpacem se je v preteklosti zvrstilo veliko vrhunskih izvajalcev slovenske glasbene scene, tudi Siddharta, Laibach, Jan Plestenjak, Magnifico, Dan D, Gušti in Polona, Slon in Sadež, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Big Foot Mama, Elvis Jackson in Tabu.

Kot predskupine pa so se imeli priložnost predstaviti tudi mladi, še neuveljavljeni glasbeni ustvarjalci.