Foto: Matic Kremžar
Foto: Matic Kremžar

Po razprodanem koncertu Vlada Kreslina s skupinama Mali bogovi in Beltinška banda ter zabavnem stand up dogodku s Perico Jerkovićem, Alenom Mastnakom in Davidom Gorinškom, se festivalska vročica Radljevanje 2024 uspešno nadaljuje. Septembra se namreč v Športni hiši Radlje ob Dravi obeta samostojni koncert Nine Pušlar.

Skoraj dve desetletji sta že minili od njene zmage v Bitki talentov, ki ji je sledil izid pesmi Ni ona. Minulo leto je serijsko razprodala največje koncertne dvorane in ga sklenila z odmevnim Nina Pušlar Showom v areni Stožice, ki se je vpisal med slovenske popkulturne presežke.

Pevka, ki je odre zaznamovala tudi kot Meta v prvem slovenskem muzikalu Cvetje v jeseni, je že pet let zapored najbolj predvajana slovenska izvajalka. Radijski eter je lani barvala predvsem z uspešnicama Malo, malo in Nina, Nina, Nina (druga in četrta najbolj predvajana skladba), za vse te dosežke pa si je prislužila tudi nominaciji za zlato piščal v kategorijah izvajalka in hit leta.

Ljubezen, sočutje, veselje do življenja in pozitivna sporočila so rdeča nit sedmih studijskih albumov, številne pesmi pa zaživijo popolnoma drugače, ko jih glasbenic zapoje v živo s svojim bendom.

Za letošnje leto v Radljah ob Dravi napovedujejo še dva glasbena dogodka – jesen bodo s slovensko popevko obarvali učenke in učenci Glasbenih šol iz Radelj ob Dravi ter Slovenj Gradca z gostjo Ditko, veseli december pa bo popestrila skupina Perpetuum Jazzile.