Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Med 8. in 10. uro je predviden prihod in zbiranje ekip, ki si morajo v tem času postaviti pražilno mesto. Vsaka ekipa bo od organizatorja prejela stojnico, ki jo bo opremila z imenom in razpoznavnimi znaki ekipe. Dolžnost vsake ekipe je, da na festivalu pripravi najmanj 50 kilogramov praženega krompirja, recept zanj pa mora predati tudi organizatorjem.
Uradni del prireditve se bo začel ob 12.30 z društvenimi fanfarami, pozdravom in himno praženemu krompirju. Do takrat mora biti jed pripravljena, deliti pa jo bodo začeli po koncu himne, to je okoli 13. ure.

Ob 17. uri bodo na vrsti nagovori in predaja prapora festivala Marku Filipoviću, županu Reke, ki bo festival praženega krompirja gostila prihodnje leto. Prapor bo predal župan občine Bovec Valter Mlekuž, sam ga je prejel od lanskih soorganizatorjev na Bledu. Pokušanje praženega krompirja se bo končalo ob 18. uri, ko se bo začela veselica z ansamblom Karneval.

Predsednik Turističnega društva Bovec Ado Omerović je povedal, da je zaradi poplav obisk odpovedalo okoli deset slovenskih ekip, sicer pa ekipe prihajajo tudi iz Poljske, Avstrije in Hrvaške. Na Bovškem letos prav zaradi soorganizacije tega festivala niso priredili tradicionalne Čomparske noči, ki je vsaj z imenom, bovško narečno besedo za krompir, posvečena temu živilu.