"Sumijo", da bi lahko imelo pitje jabolčnika podobne blagodejne učinke na
organizem, kot jih imajo jabolka.
Zaenkrat so potrdili, da tiste sorte jabolk, ki jih na Otoku predelujejo v jabolčnik, vsebujejo veliko fenolnih antioksidantov, ki naj bi med drugi pomagali preprečevati kap in nastanek raka. Ekipa znanstvenikov je "vpoklicala" prostovoljce, ki bodo pomagali pri ugotavljanju koristnosti jabolčnika. Če, oziroma ko bodo prednosti jabolčnika potrjene, pa pridejo na vrsto še predelovalci jabolk v jabolčnik. Metode predelave naj bi spremenili tako, da bo količnina koristnih fenolov v jabolčniku čim bolj podobna tisti v jabolkih. Med zdajšnimi načini predelave se namreč veliko koristnih snovi uniči.
Prehranski strokovnjaki in industrija bodo morali delati z roko v roki, če želimo potrošniku ponuditi nekaj zdravega," pravijo v Glasgowu. Jabolčnik običajno vsebuje približno pet odstotkov alkohola, zelo priljubljen pa je v tistem delu Evrope, ki jo obliva Atlantski ocean, tamkajšnje milo podnebje pa zelo ustreza jablanam - v Veliki Britaniji, v severni Franciji in severni Španiji in na Irskem.
Komentarji so trenutno privzeto izklopljeni. V nastavitvah si jih lahko omogočite. Za prikaz možnosti nastavitev kliknite na ikono vašega profila v zgornjem desnem kotu zaslona.
Prikaži komentarje