Foto: EPA
Foto: EPA

Simone Biles zapušča francosko prestolnico s tremi zlatimi in eno srebrno medaljo. Povedala je, da je globoko hvaležna vsem svojim predanim oboževalcem, ki so jo spremljali na vsakem koraku njene zares fantastične kariere.

"Kakšne preizkušnje in stiske je morala prestati, da je lahko priča morda zadnjemu nastopu tukaj na olimpijskih igrah, to je prav neverjetno," je za Reuters dejala Katie Waege iz Green Baya v Wisconsinu. Bilesova je mislila, da morda ne bo nikoli več tekmovala, potem ko se je pred tremi leti umaknila z iger v Tokiu zaradi potencialno nevarne duševne blokade. Američanka se je od športa poslovila kar za dve leti. Prizadevala si je za duševno zdravje, nato pa se je zdrava vrnila in se kvalificirala na svoje tretje olimpijske igre, kjer je število svojih medalj povečala na 11, od tega sedem zlatih.

Simone Biles premagala duševne težave iz Tokia in se znova povzpela na vrh

Njene nastope v dvorani Bercy si je ogledalo ogromno zvezdnikov, še več pa je bilo njenih najbolj zagrizenih oboževalcev. "Njene nastope smo si želeli ogledati osebno. Biti v istem prostoru z njo je veliko bolje, kot da bi obtičali pred televizijo," je povedala Rachel Redmont iz Washingtona. Biles, najbolj odlikovana telovadka vseh časov, je sprožila tudi pogovor o duševnem zdravju, saj je odkrito govorila o svojih težavah in spodbujala ljudi, naj poiščejo pomoč, ko jo potrebujejo.

Sicer uradno še ni izključila nastopa na igrah v Los Angelesu leta 2028, ko bo stara 31 let, a če je njen nedavni nastop res pomenil konec neverjetne olimpijske poti, so njeni navijači lahko več kot zadovoljni. "Simone se želimo samo zahvaliti, ker je tako dobra ambasadorka žensk in ženskega športa, kot tudi mladih deklet in ljudi, ki se borijo z različnimi težavami," je še dodala Waege.