Foto:
Foto:

Mitja Okorn je z igralci in sodelavci film posnel praktično brez proračuna, igralcem je še prigrizke, da so se lahko med napornim snemanjem okrepčali, pripravljala kar režiserjeva mati.

Po premieri je sledil odbit "burek party, ki ga je popestrila tudi kranjska zasedba Kocka, med drugim tudi z izvedbo prvega t. i. čefurskega hiphoperskega komada, ki ga lahko slišimo tudi v filmu.

V začetku februarja bo izšel tudi CD z glasbo iz filma, na radijske postaje pa je že prišel prvi singel, Tu pa tam, v izvedbi kockarjev.

Sicer je večino glasbe za film naredil glasbeni ustvarjalec iz Srbije, ki ustvarja pod imenom SevdahBABY, nanj pa je slišno vplivala tudi Lepa Brena.

V glavnih vlogah nastopijo Klemen Bučan, Miki Bubulj, Toni Cahunek in Adnan Omerović, zgodba pa temelji na štirih "zadetkih", ki si od lokalne mafije v Kranju sposodijo večjo vsoto denarja, saj se hočejo poskusiti v novodobnem podjetništvu.

Za vračilo denarja imajo le sedem dni časa, gledalce pa medtem popeljejo na ogled čisto drugačnega Kranja, saj do denarja skušajo priti spreprodajo, izsiljevanjem, hazardiranjem ...