Alenka nima sanjske destinacije, na katero bi se odpravila, če ne bi imela nikakršnih omejitev. Foto: MMC RTV SLO
Alenka nima sanjske destinacije, na katero bi se odpravila, če ne bi imela nikakršnih omejitev. Foto: MMC RTV SLO

Alenka je bila prejšnji konec tedna polno zasedena, v soboto je bila gostja na koncertu Uroša Perića v portoroškem Avditoriju, v nedeljo pa je nastopila na Ormoškem poletju, nekaj nastopov pa jo še čaka - 21. julija bo nastopila na Bledu, kjer bo gostja big banda Bid bang Radovljica, 25. julija pa ima s svojo skupini še koncert na Ptuju v okviru glasbenega festivala Arsana -, preden se bo z možem odpravila na hrvaško obalo.

"Gremo na Hrvaško, kampirat dva tedna, saj uživam v taborjenju," je dejala pevka, ki nima slabih izkušenj s kampiranjem: "Imamo dober šotor, če so WC-ji in ostalo urejeno, nimam nikakršnih težav, edino kar bi me motilo, je mrčes, a vedno poskrbimo, da ne bi kaj splazilo v šotor. Včasih se tudi kakšno neurje zgodi, ampak šotor je še vedno obstal," se je pošalila simpatična Alenka.

Pevka se bo kot običajno na morje odpeljala z avtomobilom, njen mož pa ji bo sledil na motorju. S tem se zakonca, ko sta na počitnicah, rada zapeljeta iz kampa na jutranjo kavico, drugače pa pevka pravi, da na morju ni zahtevna in da zato ne potrebuje posebnih predpriprav: "Na počitnicah se ne obremenjujem z ničimer, morje povezujem s počitkom in sprostitvijo in druženjem. Pomembno mi je le, da se imam lepo in da se čisto 'odklopim'."

In kaj novega se obeta v glasbeni karieri Alenke Godec: "Za zdaj je vse v mirovanju, po dopustu se bom dobila z Janijem Hacetom (z njim je sodelovala že na albumu So najlepše pesmi že napisane, op. a.), pa bova videla, kako naprej. Nisem ravno produktivna, saj na dve, tri leta objavim nov album, ampak napočil je že čas za kaj novega. Bomo videli. Kar je gotovo, pa je, da bodo na novem albumu avtorske skladbe."