Alenko čakajo čez poletje številni nastopi. Foto:
Alenko čakajo čez poletje številni nastopi. Foto:
Alenka o načrtih za poletje

Lanska predstavnica Slovenije na Evrosongu na Finskem se kljub obilici dela veseli poletja. "Poletje se bo začelo glamurozno. Sem prva Slovenka po 20 letih in prva Slovenka v zgodovini samostojne Slovenije, ki je povabljena na najuglednejši festival zabavne glasbe, Splitski festival," je dejala in dodala, da je to zanjo izredna čast, ker "ni izključno popizvajalka". Na festivalu bo zanjo držal pesti tudi njen izbranec, 22-letni hokejist Jure Stopar, ki se bo nato kmalu moral vrniti na treninge na Dansko.

Vidoizjavo o njenih poletnih načrtih si lahko ogledate v desnem videoposnetku.

Nominirana za ugledno nagrado
Po nastopu v Splitu bo Alenka takoj odpotovala južneje, v Črno goro, kjer so jo na festivalu Sunčane skale nominirali za posebno nagrado. Po opravljenih poklicnih dolžnostih pa si bo vendarle vzela nekaj dni časa zase. "Manj kot teden dni bom preživela nekje v Dalmaciji," je bila skrivnostna glede kraja dopustovanja.

Najprej nastopi, nato pa še Slovenska popevka
Konec avgusta, ko se bo vrnila v Slovenijo, jo čaka še kar nekaj nastopov. 13. septembra pa bo druga po vrsti nastopila na Slovenski popevki v Križankah. S primorskimi rockerji Sonsi, kot jih je sama imenovala, bo občinstvu predstavila skladbo Mostovi.

Alenka se nad delovnim poletjem prav nič ne pritožuje: "Počitka bo bolj malo. Hvala Bogu, je dobro, da je tako!"


Alenka o načrtih za poletje