Velik nasmeh Alenke Gotar na letališču Brnik. Foto: RTV SLO
Velik nasmeh Alenke Gotar na letališču Brnik. Foto: RTV SLO
Alenka Gotar s spremljevalno ekipo
Alenka in ekipa na Finsko odhajajo dobro razpoloženi. Foto: RTV SLO
Alenka Gotar na tiskovni konferenci
Za MMC je naša evrovizijska predstavnica povedala, da pričakovanj nima. Foto: RTV SLO
Alenka Gotar pred odhodom

Ali bo Alenki s svojim Cvetom z juga uspelo vzcveteti tudi na hladnem severu in se uvrstiti v finale evrovizije, boste v četrtek, 10. 5., lahko videli na RTV Slovenija, ki bo ne glede na uvrstitev naše predstavnice v soboto, 12. 5., prenašala tudi veliki finale Evrovizije.



Napovedi za Gotarjevo izvrstne
Stavnice in delegacija Gotarjevi napovedujejo dober rezultat in zanesljivo uvrstitev v finale, pevka pa ostaja skromna, saj je za MMC povedala, da ne pričakuje ničesar. Morda bo prav skromnost in posledična sproščenost, ki je bila velika Alenkina zaveznica že na Emi, zmagovalen recept tudi na Finskem.

Vodja delegacije Aleksander Radić je sicer v šali priznal, da si kljub svojim optimističnim napovedim vendarle želi "samo" drugo mesto, ker Slovenija nima primerne dvorane za izvedbo Evrosonga, ki bi z Alenkino zmago prišel v Slovenijo.

Je turneja po nekdanji Jugoslaviji recept za uspeh?
K Alenkinem uspehu bi lahko prispevala tudi promocijska turneja po Španiji in državah nekdanje Jugoslavije, v katerih je pevka navdušila s priredbami Cveta z juga v druge jezike. Poleg tega bi lahko zanjo glasovali tudi naši južni sosedje, pa ne zato, ker gre za "cvet z juga", ampak zaradi dejstva, da so avtor skladbe in dve vokalistki Hrvatje.

Kljub vsemu moramo ostati realni in glede na pretekle uspehe naših glasbenikov na Evroviziji priznati, da bo že uvrstitev v finale odličen rezultat.

Edini strah je finska hrana
Alenko Gotar spremlja pisana delegcija, ki jo med drugimi sestavlja pet spremljevalnih vokalistov (Polona Furlan, Amira Hidić, Martina Majerle, Rudi Bučar in Andrej Babić), vodja delegacije Aleksander Radić in televizijska komentatorka Mojca Mavec. Nekaj dni pozneje se jim podo pridružila še pomočnik direktorja Televizije slovenija Igor Pirkovič in članica strokovne žirije pri EBU za izvedbo pesmi Evrovizije Miša Molk.

Na letališču se je zdelo, da ima ekipa še enega dodatnega potnika, saj je kustumograf David Matej Goljat za Alenkino obleko skrbel, kot bi na letalo peljal svojega otroka. Obleka naj bi bila čudovita, Alenka pa podrobnosti, razen tega, da ima kreacija žep, ni hotela razkriti. Alenka Gotar je za MMC priznala, da ji finska hrana ne diši preveč, se bo pa na še vedno hladnem Finskem lahko pogrela in sprostila v savnah, po katerih slovi Finska in jih pevka obožuje.

Luka Zevnik
Alenka Gotar pred odhodom