Alenka Gotar je že zapela na prvi vaji. Foto: RTV SLO
Alenka Gotar je že zapela na prvi vaji. Foto: RTV SLO

Nastop naj bi bil približno tak: Vstop dive - Alenka pride sama na oder. Pridružijo se ji spremljevalni pevci Polona, Amira, Martina, Rudi in Andrej.

Sredi nastopa poseben učinek: dioda, s katero si Alenka osvetli obraz. Na ogledu posnetka s finsko ekipo je kar nekaj pripomb: projekcije v ozadju niso dovolj učinkovite, premalo luči ob Alenkinem vstopu, to so stvari, ki jih bodo zagotovo spremenili. Nekaj težav je tudi s tonom zaradi širokega glasovnega razpona v pesmi.

Prva tiskovna konferenca mine sproščeno, Alenka odgovarja duhovito in nasmejano, sprovocira tudi našega starega znanca, evrovizijskega oboževalca iz Grčije, da brezhibno odpoje refren pesmi Cvet z juga. Srce Eurosonga dejansko bije na severu Evrope, tiskovne konference so dobro obiskane že prve dni. Srečam tudi domači evrovizijski enciklopediji na dveh nogah: Aleš Matko in Miran Cvetko. Namesto pozdrava prijetno zašelesti: Encyiclopedia eurovisionica, stran 1. Samo kratek nasmeh. Obema se mudi na intervju z Alenko Gotar ... (se nadaljuje)

Mojca Mavec