Časi atletskih treningov so mimo. Alenka Bikar svoj čas, kadar ni v službi, danes namenja predvsem hčerki Piki in partnerju Marjanu. Foto: EPA
Časi atletskih treningov so mimo. Alenka Bikar svoj čas, kadar ni v službi, danes namenja predvsem hčerki Piki in partnerju Marjanu. Foto: EPA
Alenka Bikar
Bikarjeva je danes piarovka na znani slovenski marketinški agenciji, predvsem pa: mama. Foto: MMC RTV SLO

V mesecu marcu, 25. praznujemo materinski dan, vam MMC predstavlja nekaj znanih mamic, ki so se po porodu vrnile k uspešni karieri. Prva je na vrsti športnica Alenka Bikar, ki pravi, da se je že na začetku odločila, da se bo na atletske steze nekoč vrnila, zato je že tri mesece po porodu začela spet trenirati. "Bila sem zdrava, polna motivacije, počutila sem se v redu, zato ni bilo nobenih zadržkov, da se ne bi vrnila na stadion," razlaga mati dveletne Pike.

Kmalu po porodu vsi trije na stadion
Ob tem pa pravi še: "Meni je zelo pomagal moj partner Marjan, ki je izkoristil preostalih devet mesecev, da je bil doma ob otroku. Skupaj smo hodili na stadion in bilo je super - združili smo prijetno s koristnim. Tudi Marjan pravi, da mu ni žal in da se verjetno očetje sploh ne zavedajo, kaj zamujajo, ker je večinoma tisto leto ob otroku mama."

Alenka še pravi, da je zdaj, ko se je dokončno poslovila od treningov in tekmovanj, veliko težje: "Prej sem bila lahko več s hčerko - prilagodila sem si treninge, da sem večinoma trenirala zjutraj, ko je bila Pika v vrtcu, dvakrat na teden sem imela še popoldanske treninge, takrat je zanjo skrbel Marjan."

"Zdaj pa sem dejansko zdoma ves dan, Pika ne more biti z mano v službi, zato jo še bolj pogrešam kot prej," razlaga novopečena piarovka agencije Luna.

V prihodnjih dneh lahko na naših straneh pričakujete še predstavitve drugih slavnih mamic, med drugim dveh Anj: nekdanje TV-voditeljice Križnik Tomažin in pevke ter radijske voditeljice Rupel.

T. K./A. K.