Zvezdan Martič, Tina Zajc (levo) in Erna Petrač (desno) bodo ob torkih zvečer sestavljali zanimiv Trikotnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zvezdan Martič, Tina Zajc (levo) in Erna Petrač (desno) bodo ob torkih zvečer sestavljali zanimiv Trikotnik. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zvezdan Martič o novi oddaji Trikotnik

Kam nas vodi diktat lepote, kdo v tej tekmi sodeluje in ali je to, da smo lepi, res ključ do vsesplošnega uspeha, so le nekatera izmed vprašanj, na katera so skušali odgovoriti v nocojšnji prvi multimedijski interaktivni pogovorni oddaji Trikotnik.

Nova 25-minutna tedenska oddaja nastaja pod okriljem Informativnega programa TV Slovenija, urednik in voditelj oddaje je Zvezdan Martič, pomagali pa mu bosta tudi dve sovoditeljici - Tina Zajc bo vodila videokonferenčni pogovor z gledalci, Erna Petrač pa Facebookov klepet. Dekleti nista nova obraza na televizijskih zaslonih - Erna nas je prebujala z novicami kot del ekipe jutranjih poročil na TV SLO 1, Tina pa je v okviru oddaje Dobro jutro napovedovala vreme in kot novinarka sodelovala tudi na tretjem programu Televizije Slovenija.

Oddaja Trikotnik predstavlja nov mejnik med pogovornimi oddajami v Sloveniji: poglobili se bodo v aktualne družbene teme in iskali drugačne odgovore - soočili bodo nasprotni mnenji in dodali pogled strokovnjaka, z uporabo sodobnih tehnologij pa bodo v živo povezali gledalce z voditeljem in gosti v studiu.

Zakaj ravno Trikotnik?
"Dolgo časa smo iskali ime, vse prijatelje in znance sem spraševal. Hotel sem se ločiti od tega razmišljanja, ki je danes v Sloveniji - naši in vaši, levi in desni - vse kar je, delimo samo na dve strani, v življenju pa je več strani. In predvsem me zanima ta tretja stran - ljudje, ki imajo kaj povedati, ki kaj znajo, ki kaj vedo. Iz tega je potem nastal Trikotnik," je Zvezdan Martič povedal Bernardi Žarn v oddaji Prvi in drugi. "Želim ustvarit interakcijo z gledalci, da gledalci soustvarjajo televizijo, da res postane njihova," je še dodal.

Več o oddaji v videu in na spletni strani
Kaj vse je Bernarda Žarn še izvedela o novi oddaji, si lahko ogledate v priloženem videoposnetku na desni strani članka, obiščite pa tudi Trikotnikovo spletno stran, na kateri boste našli vsa navodila o tem, kako se pridružiti videokonferenci in klepetu na Facebookovem profilu oddaje, ter tako postanite del Trikotnika tudi vi!

Zvezdan Martič o novi oddaji Trikotnik