Tudi Alya se je lotila zelo opazne stilske spremembe in se postrigla. Foto: RTV SLO
Tudi Alya se je lotila zelo opazne stilske spremembe in se postrigla. Foto: RTV SLO
Alya nam je v klepetu zaupala, da bo na novi plošči precej zanimivih presenečenj. Foto: RTV SLO

Ker se poletni dnevi že vztrajno približujejo in s tem obilica koncertov na prostem, je Alya povedala, da ima mesec junij že skoraj v celoti zaseden, pa tudi sicer s svojo skupino, ki je bila pred nedavnim deležna kar nekaj kadrovskih sprememb, pridno in pogosto vadi.

Celoten klepet z Alyo si lahko preberete tukaj.
Vedno v roza in izzivalna
Alya nam je razkrila, da je že v osnovni šoli bila ekstremen otrok. Že od nekdaj je njena priljubljena barva roza, odštekano oblačenje pa je bila vedno njena značilnost. Tudi sedaj so oblačila predvsem njena zamisel, saj si skice zanje riše sama in jih nato da modnemu oblikovalcu.

Mikrofon, mikrofon, moj mikrofon
Alya pri petju najbolj obožuje nadgrajevanje v solopetju, saj lahko na ta način intenzivno išče tehniko, ki ji najbolj ustreza. Za petje je namreč še kako pomembna kondicija, saj ima včasih tudi po štiri nastope na dan. Povedala je, da je zelo pomembno, da najdeš sebi primeren način izvajanja. Na vprašanje, ali bi sebe oklicala za provokativno, je odgovorila pozitivno.

Besedila ji piše mama
Alyi je besedila za večino pesmi na njenem prvem albumu napisala mama. Kot je povedala Alya, je njena mama odlična tekstopiska, vendar pravi, da bi odpela tudi besedilo koga drugega, če bi ji bilo všeč in bi se skladalo z njenim slogom.

Alya je v mladosti poslušala ...
Pravi, da se je pri njih doma večinoma vrtel Michael Jackson, Prince, George Michael, Rolling Stonesi in skupina Queen, ni pa manjkal niti Phil Colins.