Sven Väth je na naših tleh nazadnje nastopil 14. novembra lani v ljubljanskem Inboxu. Foto: Žiga Intihar
Sven Väth je na naših tleh nazadnje nastopil 14. novembra lani v ljubljanskem Inboxu. Foto: Žiga Intihar

Sven Väth (rojen 1964 v Frankfurtu) je v svoji karieri, ki se je začela "davnega" leta 1982, ustvaril širok glasbeni opus. Bil je eden ustanoviteljev legendarne založbe trancea Harthouse in zdaj že nekdanje Eye Q, bil je eden prvih didžejev, ki so na svojih nastopih predvajali trance. Leta 1995 je revija Mixmag njegov album Accident in Paradise (1992) uvrstila med 50 najboljših plesnih albumov vseh časov.

Več o ustvarjanju Svena Vätha preberite tukaj.
Väth je znan tudi pod psevdonimoma R U Ready in Sam Vision, že leta je (ali je bil) član skupin16 Bit, Astral Pilot, Barbarella, The Essence of Nature, Metal Master, Metal Masters, Mosaic in Off. Danes je lastnik glasbene korporacije Cocoon, ki velja za najvplivnejši poslovni imperij na tehnosceni in pod okriljem katerega delujeta tudi istoimenska založba, eden glavnih motorjev futuristične plesne elektronike, in nočni klub v Frankfurtu, ki se redno uvršča na sezname najlepših in tehnično najbolj izpopolnjenih klubov na svetu.

Po četrt stoletja narekovanja smernic je Väthova glasba še vedno polna svežine, presenečenj in premikanja zvočnih meja, kar mu uspeva tudi s stalnim sodelovanjem z najbolj svežimi mladimi izvajalci na sceni. V Ambasado Gavioli nemški elektronski guru prihaja to soboto. Plesna zabava se začne ob 23.00.