Amina je letos še posebno zaposlena -  s snemanjem plošče in pripravami na maturo. Foto: Amina Majetič
Amina je letos še posebno zaposlena - s snemanjem plošče in pripravami na maturo. Foto: Amina Majetič

Amina je sodelovala tudi na drugem MMC-jevem glasbenem festivalu, in sicer s skladbo Pogled izpod ramena. Kot nam je razložila dijakinja zadnjega letnika celovške gimnazije, je s pesmijo letos zastopala Slovenijo na mednarodnem Bihaškem festivalu, kjer je zasedla drugo mesto in dobila nagrado za najboljši aranžma.

Rojena v Sloveniji, živi v Avstriji
"Ker sem se začela uveljavljati na festivalih po tujih državah, nekateri festivali pa zahtevajo skladbe v hrvaškem oz. srbskem jeziku, sem začela pesmi snemati v tem jeziku. Tako je nastala tudi pesem Pogled izpod ramena," nam je Amina razložila, zakaj se je odločila za petje v srbščini. "Drugače pa imam starše iz Bosne, rojena sem v Sloveniji in živim v Avstriji," še pravi mlada pevka in dodaja, da tekoče govori angleško, nemško, slovensko, hrvaško in italijansko.

Amina nam je še razložila, da se poleg šole in petja pri njej vedno najde čas za igranje na klavir, pa tudi za druženje z družino in prijatelji.

Razmišlja o pesmi v angleščini
In kakšni so Aminini načrti oz. želje za prihodnost? "Ker živim v Avstriji, razmišljam o snemanju angleške skladbe, s katero bi se lahko tudi tukaj uveljavila kot solopevka," pravi 18-letnica in dodaja, da ima v načrtu tudi snemanje videospota za skladbo v slovenskem jeziku. Sicer pa Amina pravi še: "Moja plošča počasi že nastaja, saj je posnetih že pet pesmi (v načrtu jih imam devet), preostale štiri so že napisane. Žal pa gre bolj počasi, saj so moji edini 'sponzorji' moji starši, pa tudi časovno je zelo težko uskladiti snemanja, šolo, nastope, bend ..."

Spodaj pa si lahko ogledate tudi Aminin prvi videospot, ki ga je posnela za pesem Pogled izpod ramena.