Od leve proti desni: Manuela Ham, Anamarija Avbelj in Ada Požeg. Foto: Šimen Zupančič
Od leve proti desni: Manuela Ham, Anamarija Avbelj in Ada Požeg. Foto: Šimen Zupančič
Anamarija Avbelj
Anamariji so otroci v zahvalo podarili risbo. Foto: MMC RTV SLO

Anamarija je za MMC povedala, da so v enem tednu v akciji Podari me, da ne bom več osamljen zbrali ogromno igrač, "bilo pa je tudi nekaj oblek, kaset, rekorderjev in celo televizija". Zbrane predmete je misica včeraj predala predstavnicama hiš zavetja za otroke, Hiše zavetja Palčica, Manueli Ham, in Male hiše Plištanj, Adi Požeg.

Anamarija je povedala, da je o pomoči otrokom razmišljala že dlje časa. "Na svetovnem izboru smo obiskali veliko sirotišnic in šol pa tudi veliko sotekmovalk mi je povedalo, da v svojih državah pomagajo otrokom. Tako sem dobila idejo, da bi lahko na podoben način pomagala tudi sama," je za MMC pojasnila Anamarija in dodala, da tudi sama pozna problematiko rejniških otrok, saj je bila tudi njena mama vzgojena v rejniški družini.

Razmišlja že o novih akcijah
Zaradi dobrega odziva na akcijo Anamarija razmišlja, da bi podobno organizirala tudi konec tega meseca. "Po pogovoru na včerajšnji predaji smo dobili idejo, da bi zdaj zbirali bolj obleke, pa morda še kakšne sladkarije, ki za te otroke pomenijo luksus," je dodala.

V prihodnosti namerava Anamarija tudi sama obiskati omenjene hiše zavetja, ki so namenjene ogroženim otrokom z neurejenimi odnosi v družini. "Predstavnici sta mi povedali, da se mojega obiska zelo veselijo, da bodo lahko videli mojo kronico in lento," je povedala Anamarija in dodala, da so del zbranih igrač namenili tudi Rdečemu križu.

A. M.