Velkavrh pravi, da nas lahko že v začetku prihodnjega tedna preseneti večja pošiljka snega. Foto: MMC RTV SLO
Velkavrh pravi, da nas lahko že v začetku prihodnjega tedna preseneti večja pošiljka snega. Foto: MMC RTV SLO

Velkavrh nam je zaupal, da bo kar nekaj prihodnjih dni prevladovalo bolj hladno vreme: "V prihodnjih 10 dneh otoplitve ni za pričakovati, v začetku prihodnjega tedna se lahko zgodi celo kakšen večji sneg. Spomnim se nekega leta, ko je osmega marca v Ljubljani zapadlo 70 centimetrov snega."

Velkavrh pravi, da se marca že kar precej pozna, da so dnevi daljši, sonce pa ima večjo moč, zato temperature niso več tako nizke, vsaj čez dan ne.

Vreme za smučanje je bilo bolj slabo
Na vprašanje, kako ocenjuje letošnjo smučarsko sezono, nam je odgovoril, da je snega sicer precej, samo kakšnega ugodnega vremena za smučanje na smučiščih pa letos ni bilo prav veliko: "Če je veliko snega, pomeni to tudi, da je bilo veliko padavin, veliko oblačnosti, tudi vetra je bilo precej, sploh na višjeležečih smučiščih."

Februar bo bolj hladen
Kako pa ocenjuje letošnjo zimo? December je bil zelo namočen, bolj topel, januar pa je bil vsaj v notranjosti Slovenije hladnejši od povprečja, slovenska Obala pa je bila nekako v temperaturnem povprečju. Padavin je bilo malenkost več od povprečja. Februar naj bi bil, kot kaže, bolj hladen, čeprav veliko ne odstopa od povprečja.

O poletju še prezgodaj
Velkavrha smo povprašali tudi glede obetov za letošnje poletje, vendar pa pravi, da je zdaj o tem govoriti še prezgodaj: "Obstajajo tudi sezonske napovedi za naprej, a so tako splošne, da so za večino ljudi še neuporabne. Tudi najbolj splošna napoved ni gotova."

J. R.