Anja bo v oddajah tudi pela. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Anja bo v oddajah tudi pela. Foto: MMC RTV SLO/Stane Sršen
Anja Križnik Tomažin
Zaradi obilice dela se mora Anja za nekaj časa odpovedati svojemu konjičku, kajtanju. Foto: Propiar

Zakaj ne bo do konca izkoristila porodniškega dopusta, je razložila v MMC-jevi spletni klepetalnici: "Žal je v svobodnjaškem poklicu, kot je poklic voditelja, tako, da ne moremo izbirati projektov glede na čas, ki bi nam ustrezal. Ponudba je prišla ob tem času in zato sem jo sprejela."

Celoten klepet lahko preberete tukaj.

Kuhinja, glasba, komedija in uganka so ključne besede, ki najbolje opisujejo novo 80-minutno oddajo. Anja Križnik Tomažin je povedala, da so se za (še eno) kuharsko oddajo, ki jih je na televiziji sicer že precej, odločili, ker: "...sem s kuhanjem v živo na televiziji začela pravzaprav prav jaz in so se me ljudje po tem zapomnili in mi vse do danes govorili, kdaj se vrnem in ali bom spet kuhala."

Pomagal ji bo francoski kuhar
Sicer pa je poudarila, da ne gre za pravo kuharsko oddajo, ampak bo priprava večerje le rdeča nit oddaje. Bosta pa s kuharjem v studiu skupaj pripravljala jedi. "Ker želim, da je naša kuhinja nekaj več, smo k sodelovanju povabili Benjamina, ki je res top šef," je povedala voditeljica.

Francoski kuhar Benjamin Launay že 12 let živi in dela v Ljubljani, pred časom pa se je v Londonu družil s svetovno znanim mojstrom, Jamiejem Oliverjem. Anji je všeč predvsem zato, ker je njegova kuhinja nekoliko drugačna in se zato od njega marsikaj nauči.

Bistvo oddaje je skrivnostni gost - uganite, kdo!
Bistvo oddaje predstavlja skrivnostni gost, ki ga Anja povabi na večerjo in s katerim bo pripravila poseben pogovor. Gledalci bodo lahko prek spletnega družabnega omrežja Facebook poskušali uganiti, kdo pride na večerjo, in voditeljica zagotavlja, da prvi, ki ugane, ne bo ostal praznih rok.

Poleg kuhe in odkrivanja skritega gosta se bosta v oddaji prepletali tudi kakovostna glasba in komedija. Za glasbeno popestritev bo skrbel "hišni" The Wolf Band, ki ga sestavljajo priznani glasbeniki. Ob večerjah bodo tako prepevali Matevž Šalehar, Severa Gjurin, Vesna Zornik in Andraž Hribar, pridružila pa se jim bo tudi Anja, ki je včasih kot pevka delovala v skupini Planet Groove, zdaj pa poje priložnostno, ko jo kam povabijo.

Anjin prvinski poklic
Poleg vlog mame in voditeljice Križnik Tomažinova opravlja tudi vlogo trenerke javnega nastopanja. "Učim že več kot 6 let, izkušnje sem si pridobila v 13 letih nastopanja kot pevka, voditeljica, povezovalka prireditev, amaterska igralka ... ob vsem tem pa sem prebrala tudi mnogo literature," je povedala o vlogi trenerke in dodala, da je to delo pravzaprav čedalje bolj njen prvinski poklic.

Ob tako natrpanem urniku in kljub dobri organizaciji, ki je za voditeljico zelo pomembna, pa je Anji vseeno zmanjkalo časa za njen konjiček, kajtanje. "Pa še kako bi kajtala, samo žal trenutno ni časa. Vesela pa sem, da smo z družinico že poleti in v začetku jeseni skočili v Egipt, kjer sem se morala nakajtati za celo sezono."