Anže Kopitar je opravil zgovorno kupčijo, s katero napoveduje, da ne namerava kaj kmalu zapustiti LA-ja. Foto: LA Times
Anže Kopitar je opravil zgovorno kupčijo, s katero napoveduje, da ne namerava kaj kmalu zapustiti LA-ja. Foto: LA Times

Kot piše omenjeni časnik, sosednji posestvi na ulici, ki vodi do mivkaste plaže, vključujeta osrednjo rezidenco v arhitekturnem slogu Cape Coda (letoviško območje za premožne na vzhodni obali, op. a.), bungalov z dvema spalnicama in garažne prostore za osem vozil na skupni površini okrog 500 kvadratnih metrov.

Glavna hiša, zgrajena leta 1997, ima tri nadstropja, med prostori so tudi luksuzna kuhinja, dnevna soba, štiri spalnice, štirje kamini in pet kopalnic na nekaj več kot 400 kvadratih. Balkona, s katerih se odpira pogled na ocean, sta na drugem in tretjem nadstropju. Seveda ne manjka niti terasa s prostorom za peko na žaru in zunanje ognjišče za romantične večere pod zvezdami. Tudi bungalov ni slabo opremljen, saj ima kuhinjo, dnevno sobo in balkon s pogledom na ocean, a na precej skromnejših 75 kvadratnih metrih.

27-letni slovenski hokejski zvezdnik v ameriški ligi NHL, ki, kot smo izvedeli na prireditvi Športnik leta 2014, z ženo v kratkem pričakuje prvega otroka, je glavni zvezdnik losangeleških Kraljev, prebival bo čisto blizu kolega iz moštva Mariana Gaborika, ki si je tam pred kratkim kupil domovanje za 5,5 milijona.

Manhattan Beach sicer velja za območje z najdražjimi nepremičninami v Kaliforniji in drugo najbogatejše okrožje LA-ja, za Beverly Parkom in celo pred razvpitim Beverly Hillsom. Izmed velikih športnih imen, ki imajo tam v lasti nepremičnine, velja omeniti še vsaj tenisačico Mario Šarapovo, pa košarkarje Steva Nasha, Blakea Griffina, Sašo Vujačića - še enega slovenskega rojaka ...

Fotografije Kopitarjevega nakupa si oglejte tukaj.

Kot zanimivost velja omeniti, da letošnja plača "AK11" znaša 7,5 milijonov dolarjev, naslednjo sezono bo dobil 7,7 milijona, s čimer se izteče sedemletna pogodba v skupni vrednosti 47,6 milijona dolarjev. Pred tem je, kot gre sklepati po podatkih na CapGeek, v prvih treh sezonah kot novinec zaslužil 2,95 milijona dolarjev. O novi pogodbi se lahko s Kralji začne pogajati že 1. junija 2015 in glede na lastne izjave in aktualni nakup hiš bo skoraj zagotovo ostal v LA-ju, kjer si lahko obeta novo osemletno pogodbo po letni vrednosti nekje med 9 in 10 milijoni dolarjev.