Anžej pravi, da bo nov album posnel le, če lahko sodeloval z Big Bandom RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO
Anžej pravi, da bo nov album posnel le, če lahko sodeloval z Big Bandom RTV Slovenija. Foto: MMC RTV SLO

Zdaj bom igral še v filmih in plesal latinskoameriške plese.

Anžej o tem, s čim se bo ukvarjal zdaj.
Anžej Dežan
Anžeja Dežana v vlogi voditelja Družabne ne bomo več videli. Foto: MMC RTV SLO

Anžej nam je pojasnil, da je še vedno ostaja sodelavec NLP-jeve družabne, vendar le kot redaktor, "le v studijskem delu ne bom več sodeloval". Sicer pa se tv-voditelj in glasbenik s tem ne obremenjuje preveč, saj to pomeni, da bo imel ob nedeljah končno nekaj prostega časa.

Več o Anžejevih načrtih si preberite v spodnjem intervjuju

Na uho nam je prišla informacija, da ne boste več vodili rubrike Družabna. Ali to drži? Kaj je vzrok za to?
Tako je, od januarja me v studijskem delu rubrike ne bo več. Za podrobnosti se boste morali obrniti na urednika oddaje NLP, Aleksandra Radića.

S čim se boste ukvarjali zdaj?
Zdaj bom igral še v filmih in plesal latinskoameriške plese (smeh). Se šalim, ker ne vidim razloga, da bi mi proste nedelje prinesle toliko prostega časa, da bi mi sploh bilo treba razmišljati: "Kaj bom pa zdaj s seboj?" Več se bom posvečal pisanju, zelo se veselim prihoda kuharske serije Nigelle Lawson na TVS, ki jo obožujem, v mislih pa imam tudi že novo televizijsko oddajo, ki jo bomo na kateri od televizij morda lahko razvili.

Se boste bolj posvečali pevski karieri?
Že dalj časa si želim, da bi se lahko bolj posvečal petju - in počasi od nerganja, da je nesmiselno ustvarjati v razmerah, v katerih trenutno smo, prehajam k projektom in, upam, tudi izvedbam. Močno si želim pripraviti gledališko-glasbeni performans, ki se bo ukvarjal z razponom od šansona do zasanjanih slovenskih popevk, ujetih v zgodbo, pa tudi pesmi Le objemi me, ki bo kmalu na radijskih postajah, se zelo veselim.

Kdaj lahko pričakujemo kakšen nov album? Bo na njem tudi Šopek maka?
Potrebo po albumu bi videl samo, če bi na njem lahko sodeloval z Big Bandom RTV Slovenija. Skromno, kaj? (smeh) Da poenostavim: plošča bi se mi zdela smiselna zgolj v obliki konkretnega projekta, sicer pa ne. Šopek maka si zasluži svoj prostor, zato bi ga nekoč - v prej omenjeni podobi - rad izdal.

Boste morda sodelovali pri projektu Ema?
Z veseljem bi sodeloval pri tem projektu, a za zdaj konkretnega povabila še ni bilo.

Imate na tem tekmovanju svojega favorita? Za koga navijate?
Po glasbenih preferencah težko navijam za kogar koli, ker še nisem slišal nobene skladbe. Si pa, po čisto osebni plati, želim, da bi se moja nekdanja evrovizijska avtorska ekipa - Urša in Matjaž Vlašič ter Boštjan Grabnar - čim bolje odrezali. Vesel bom tudi uspeha izvrstne vokalistke Nuške Drašček, s katero deliva tegobe in veselja fitnesa, ali Karmen Stavec, s katero sva pred kratkim skupaj zapela na Zvezde pojejo.

Tanja Kozorog
tanja.kozorog@rtvslo.si

Zdaj bom igral še v filmih in plesal latinskoameriške plese.

Anžej o tem, s čim se bo ukvarjal zdaj.