Diplomirana arheologinja dela v uredništvu kulture že peto leto. Foto: MMC RTV SLO
Diplomirana arheologinja dela v uredništvu kulture že peto leto. Foto: MMC RTV SLO
Maja Bahar
Maja se veseli dopustovanja na Korziki, kamor se odpravlja septembra. Foto: MMC RTV SLO

Od nekdaj so me privlačile arheologija, zgodovina, pa tudi televizija, kar se po mojem mnenju da dobro povezati.

29-letna Maja, ki skupaj z Natašo Globočnik (njo smo vam že predstavili) ustvarjata "kulturnomozaično" oddajo ARS 360, je na nacionalno televizijo prišla pred petimi leti, kar je bila njena prva večja novinarska izkušnja. Čeprav je diplomirana arheologinja (vpisala je tudi podiplomski študij v tej smeri), je dejala, da jo je od nekdaj zanimala tudi televizija.

S kulturo je močno povezana že od malih nog, saj se je v igranju preizkusila že v času, ko je bila osnovnošolka, v študentskih letih pa je ustanovila celo lastno gledališko skupino, ki je s predstavami gostovala po različnih srednjih šolah.

Rada ima slovenske avtorje
Gledališče pa je poleg branja (rada ima predvsem slovenske avtorje, kot sta Mate Dolenc in Vinko Möderndorfer) in pisanja poezije še vedno njena velika ljubezen. V prostem času se rada ukvarja tudi s športom: "Poleti rada tečem, pozimi pa grem na aerobiko ali badminton."

Tudi v prihodnje si želi ukvarjati z arheologijo in kulturo, njena želja je posneti kakšen dokumentarec, seveda z arheološko tematiko. "Zgodb je veliko, na primer kaj o gradovih, vendar trenutno nimam toliko časa, kot bi ga zahteval takšen projekt. Zanima pa me tudi kulturni menedžment," je dodala. Sodelavci jo opisujejo kot "perfekcionistko v pozitivnem smislu in pravo profesionalko".

Več o sami oddaji ARS 360 in njeni drugi voditeljici in redaktorici Nataši Globočnik si lahko preberete tukaj.

Sabina: Maja je dobra prijateljica
Kakšna pa je Maja po človeški plati? Njena sodelavka v kulturni redakciji Sabina Brečko jo je opisala kot dobro prijateljico z odličnim smislom za humor: "Maja je izredno zabavna in kljub neki gracioznosti, ki jo izraža, je hkrati preprosta in izredno čustvena oseba."

Septembra gre na Korziko
Ker je v teh dneh turistična sezona na vrhuncu, smo jo vprašali še o dopustniških načrtih. "Nekaj dni sem že bila na hrvaški obali, septembra pa grem še na Korziko, in sicer kampirat. Zame je pravi oddih tak z veliko športa, s knjigami in z veliko morja," je sklenila. Za vse radovedneže pa naj še dodamo, da je privlačna voditeljica (žal) že oddana.

A. M.

Od nekdaj so me privlačile arheologija, zgodovina, pa tudi televizija, kar se po mojem mnenju da dobro povezati.