Prikupna Barbara je že v otroštvu zelo rada prepevala, zdaj pa v narodno-zabavnem ansamblu živi svoje glasbene sanje. Foto: MMC RTV SLO
Prikupna Barbara je že v otroštvu zelo rada prepevala, zdaj pa v narodno-zabavnem ansamblu živi svoje glasbene sanje. Foto: MMC RTV SLO
Ansambel Roka Žlindre
Člane ansambla zdaj čaka snemanje videospota za skladbo Moj Pepi. Skladba je bila poimenovana po Pepiju, članu skupine Kalamari. Foto: MMC RTV SLO/ P. S.

Pevka Ansambla Roka Žlindre, ki je na velikem odru Evrovizije nastopila z delom primorske skupine Kalamari, je z nastopom postala prepoznavnejša, s tem pa je prišel tudi večji medijski pritisk. "Malo sem se že privadila na medijski pritisk, čeprav se je zdaj vse skupaj umirilo," je pokomentirala Barbara, ki je hkrati razkrila, da se ne bi nikoli razgalila v kakšni izmed moških revij.

Celoten klepet si lahko preberete tukaj.

Vodja ansambla Rok je po končani evforiji med pripravami na Evrovizijo povedal, da je bil sam nastop lepa izkušnja za vse in da gredo zdaj naprej v narodno-zabavnih vodah. "Zaslužili nismo nič, zaradi nastopa na evrovizijskem odru in seveda na Emi pa imamo toliko več nastopov in smo seveda bolj prepoznavni," je v MMC-jevi spletni klepetalnici povedala Barbara. Ko je beseda nanesla na zaslužek, je Barbara skromno zaupala uporabnikom klepetalnice, da na vsakem nastopu zaslužijo enako.

Že jutri prihaja na klepet aktualni mister Slovenije Marko Janko.

Kitara je njena strast
Ko beseda nanese na ustvarjanje novih skladb, ima glavno besedo Rok, sama pa predlaga popravke. Sama igra kitaro, uči se tudi soloigranja: "Nameravam igrati pri zabavnih melodijah, ki jih tudi igramo na nastopih," je izdala med klepetom. Nikoli ni obiskovala solopetja. Na začetku ji je pri dvoglasnem petju pomagal Rok, potem pa je pridobljeno znanje nadgrajevala sama.

Barbara trdi, da je že od malega zelo rada prepevala, vendar pa so se ji sanje uresničile pri petnajstih letih, ko se je pridružila Roku pri njegovi zamisli o narodno-zabavnem ansamblu. Skupaj sta najprej začela kot duet, nato pa sta se jima pridružila še kitarist Nejc in basist Rok.