V soboto je Bled obiskalo okoli 20.000 ljudi. Foto: EPA
V soboto je Bled obiskalo okoli 20.000 ljudi. Foto: EPA
Manca Špik
Po zmagi na MMS-u se Manca veliko pojavlja v javnosti. Foto: RTV SLO

V petek so na promenadi odprli sejem izdelkov domače in umetnostne obrti. Izdelke si je bilo mogoče ogledati ali kupiti ves konec tedna.

Prvi dan prireditve so se med drugimi predstavili Godba Gorje, ki praznuje stoletnico delovanja, Victory, DJ Goran, tolkalci na senegalskih djembah in profesionalni bruhalci ognja.

V soboto je bilo največ obiskovalcev
Sobotno dogajanje, ko je prireditev obiskalo okrog 20.000 ljudi, so zaznamovali: člani kulturnega društva Vitez Gašper Lambergar s predstavitvijo blejske zgodovine od srednjega veka do prihoda Arnolda Riklija, skupina Štajerskih 7, kot gostja pa se je predstavila domačinka Manca Špik, letošnja zmagovalka Melodij morja in sonca. Vrhunec je sledil ob 22.00, ko je Blejsko jezero osvetlilo prek 10.000 lučk v jajčnih lupinah, ki jih je vse leto skrbno pripravljal domačin Andrej Vidic. Nebo pa je nato osvetlil še veličastni ognjemet.

Pestro tudi v nedeljo
Program nedeljskega popoldneva pa bodo zapolnili blejski fijakarji, poskrbljeno bo tudi za otroški program in športne dejavnosti. Proti večeru bodo ozračje segreli člani ansambla Igor in zlati zvoki. Prireditev pa bodo ob baklah in vrtnih ognjih zaključili Gorjanski fantje .