Rebeka Dremelj je na polfinalnem večeru Beovizije navdušila Srbe. Foto: MMC RTV SLO
Rebeka Dremelj je na polfinalnem večeru Beovizije navdušila Srbe. Foto: MMC RTV SLO
Željko Joksimović
Rebeka se je v Srbiji srečala tudi z Željkom Joksimovićem.

Rebeka se je na Beoviziji predstavila s skladbo Vrag naj vzame v angleščini, a to še ne pomeni, da v Beogradu ne bomo slišali slovenske različice.

Njena menedžerka je za MMC zatrdila, da je z angleško verzijo nastopila zaradi dogovora z organizatorjem, če bo na Evroviziji nastopila v slovenščini je odločitev nje in vodje pojekta Eme Aleksandra Radiča.

Ta je na dilemo odgovoril: "Načeloma je predvideno, da bo Rebeka pela v slovenščini." Slovenska predstavnica Evrovizije, ki do večera za novinarje ni dosegljiva, na Beoviziji ni doživela nikakršnih neprijetnih izkušenj, ko so napovedali, da bo nastopila Rebeka Dremelj iz Slovenije, se je iz publike zaslišal gromki aplavz. Publika je bila navdušena nad njeno pesmijo, saj je velik aplavz požela tudi, ko je odpela.

Njena menedžerka je zatrdila, da Rebeka v Srbiji ni imela nikakršnih težav in da je bila povečana varnost absolutno nepotrebna.

Rebeka je zadnje dni zelo zaposlena, saj je v soboto nastopila na koncertu Helene Blagne v Tivoliju, včeraj je Srbe navdušila na Beoviziji, danes pa se že vrača nazaj v Slovenijo. Na Beoviziji se je srečala tudi s starim prijateljem Željkom Joksimovićem.

Danes finalni večer Beovizije
Po številnih težavah, ko so zaradi politične situacije na Kosovu Beovizijo prestavili, je ta le ugledala luč dneva.

Rebeka je z angleško različico, ki ima naslov Heavy Weather, nastopila na polfinalnem večeru in navdušila, poroča spletna stran Evrovizije. Na koncu ji je dvorana bučno zaploskala, kar je dokaz, da politika in glasba nimata veliko skupnega. Poleg nje so nastopili še številni letošnji evrovizijski predstavniki, med njimi tudi Kralji ulice & 75 cents, ki bodo na Evroviziji zastopali Hrvaško, zmagovalci iz Črne gore, Poljske, Makedonije in Bosne in Hercegovine.

Na srbskem polfinalnem večeru so izmed dvajsetih izbrali deset finalistov, ki se bodo danes potegovali za majski nastop v Beogradu. Največ možnosti za zmago pripisujejo Jeleni Tomašević, ki je zapela pesem Željka Joksimovića. Letošnja Beovizija je posvečena makedonskemu pevcu Tošeju Proeskemu, ki je oktobra umrl v prometni nesreči. Njegova njekdanja skupina je prevzela nagrado za življenjsko delo, ki jo je posthumno prejel priljubljeni pevec.

T. P.