Foto:
Foto:


Po včerajšnjem prvem predizboru so novinarji in fotografi takoj obkrožili prvo deseterico, ki si je priborila vozovnico za sobotni finale. Takoj po prireditvi so bili namreč zmagovalci na voljo novinarjem za vsa mogoča vprašanja. In kaj so povedali predstavniki prve deseterice?

Preberite si, kakšni občutki so prevevali finaliste takoj po nastopu na velikem odru. Novinarjem nista bila na voljo le azerbajdžanska predstavnika, Elnur in Samir, z izgovorom, da ne znata govoriti angleško. Vabljeni pa tudi k ogledu vseh desetih videov, ki so prepričali gledalce (eden od njih žirijo).

Izraelec Boaz Mauda je priznal, da je presenečen nad uvrstitvijo v finale in dodal, da komaj čaka na sobotni nastop.

Zgovorna Grkinja Kalomira je dejala, da je imela med nastopom veliko tremo, saj ni želela razočarati svojih rojakov, ki so ji zaupali predstavitev Grčije v Beogradu.

Romunska predstavnika Nico in Vlad sta pripravljena na uspeh v finalu, vendar "na koncu lahko zmaga le eden".

Predstavnik Bosne in Hercegovine Laka je dejal, da sta se s sestro Mirelo na odru počutila odlično in dodal, da obožuje Kalomirin nos.

Vokalist finskih predstavnikov, skupine Teräsbetoni se je zahvalil svojim oboževalcem in Skandinavcem namignil, da morajo (tudi z glasovanjem za Evrovizijo) "držati skupaj".


(Ne?)favorit, Rus Dima Bilan je dejal: "Upam na zmago v finalu, saj je neverjetno nastopati na tovrstnem glasbenem dogodku."

Armenka Sirusho je bila čisto navdušena: "O, Bog, prišla sem v finale. Vse imam rada!"

Poljakinja Isis Gee je dejala, da je zanjo že dovolj velika čast, da je sploh sodelovala na Evroviziji: "Mislim, da me je nocoj gledal Bog."

Norvežanka Maria je bila čisto iz sebe od sreče: "Tako živčna sem bila. Danes sploh ne bom mogla spati."

Na novinarska vprašanja nista odgovarjala le predstavnika Azerbajdžana, Elnur in Samir, češ da ne znata angleško.