Pepi je ponosen na otroško knjigo Domek pod brinom. Foto: Osebni arhiv intervjuvanca
Pepi je ponosen na otroško knjigo Domek pod brinom. Foto: Osebni arhiv intervjuvanca
Ansambel Roka Žlindre in Kalamari
Brez rockerske jakne ne more nikamor (na fotografiji s pevko ansambla Roka Žlindre, Barbaro Ogrinc). Foto: RTV

V ilustrirani zbirki so tri pesmi: Črni brin, Cici Mici v nogavici in Grdi pace, ki skupaj živijo v sožitju s kraško naravo. A kot je za MMC povedal pevec Kalamarov (skupaj z ansamblom Roka Žlindre so slavili na Emi z Narodnozabavnim rockom), je likov še več. Ti bodo dobili svoj prostor v novi izdaji.

V petih letih se je nabralo kar nekaj pesmic
V petih letih pisanja pesmi za najmlajše, se jih je nabral že "prijeten kupček", v knjižnih izdajah pa jim daje piko na i tudi ilustratorka Juliana Božič. Kot pravi oče dveh "nagajivcev" Leonarda in Lene, so njegov navdih prav otroci. "Oni so vsekakor tisti, ki nas iz odrasle resnobnosti velikokrat povlečejo nazaj na otroško igrišče," pravi Pepi, ki z uskaljevanjem življenja glasbenika in družinskega očeta nima težav.

"Kot glasbenik imam morda včasih precej raztepeno življenje, ampak tudi veliko prostega časa za družino, in kot vidite, tudi še za kakšno navihano otroško pesem," pravi. Se pa je njegovo življenje in drugih članov Kalamarov po letošnji Emi precej spremenilo in včasih se počuti, kot bi imel še eno službo.

Brez stare rokerske jakne ne more več nikamor
"Sicer se bo vse pomirilo, ko bo Eurosonga konec kot vsako leto. Je pa kar nekaj nastopov takih, ki jih prej ne bi imeli," pravi Pepi in navihano dodaja, da mora zdaj "povsod vleči s seboj tudi tisto staro rjavo rokersko jakno, če ne, nisem več ta pravi Pepi."