Leeloojamais so nastopili s staro pevko Laro. Foto: MMC RTV SLO
Leeloojamais so nastopili s staro pevko Laro. Foto: MMC RTV SLO
Zoran Predin
Zoran Predin je tudi letos nastopil na Glavnem odru. Foto: MMC RTV SLO
Kavarne ob Dravi so v času Lenta nabito polne. Foto: MMC RTV SLO

Verjetno je to edini festival v Sloveniji, ki lahko na eno mesto pripelje vse generacije, kjer uživajo v bogati ponudbi, ki jo pripravlja festival.

Mariborčani so navajeni, da se vsako leto ob koncu šolskega leta staro mestno jedro spremeni v središče dogajanja. Kavarne in gostilne ob Dravi znova oživijo, ljudje še dolgo v noč ob dobrotah, ki jih ponujajo številne stojnice, poslušajo ritme, ki odmevajo z različnih odrov, nekateri pa se odločijo le za kratek sprehod po promenadi.

Ste tudi vi obiskali Lent? Pošljite nam svoje fotografije na Moj Splet.
V petek navdušili Predin in Leeloojamais
V petek zvečer so na Večerovem odru, ki je rezerviran za malo bolj rokerske ritme, nastopili Leeloojamais skupaj z novo oziroma staro pevko Laro. Na Glavnem odru pa je mariborsko občinstvo navduševal njihov someščan Zoran Predin, ki mu je družbo na odru delal tudi hrvaški glasbenik Massimo Savić. Predin je letos na Lentu nastopil že tretjič, saj je z Lačnimi Franci že pel na Večerovem odru, sam pa je tretji dan festivala že nastopil na malo intimnejšem Jurčkovem odru. V petek ni pozabil na svoje največje uspešnice, ki jih je občinstvu "serviral" z duhovitimi komentarji, ki so značilni za vse njegove nastope.

Več kot dva tedna zabave za vse okuse
Lent je s številnimi prizorišči poskrbel za najrazličnejše glasbene okuse, vsak dan so v mestnem parku s številnimi dejavnostmi poskrbeli za najmlajše, saj so ti lahko svoje spretnosti preizkušali na plesnih in likovnih delavnicah ter pri različnih športih. Stand-up komedija je kraljevala v Naskovem dvorcu, ulična gledališča so bila razporejena po več prizoriščih v drugem največjem slovenskem mestu, mladi pa so se do jutranjih ur največkrat zabavali na Mladinskem odru, kjer je glasbo do jutranjih ur vrtel didžej.

Danes še sklepni ognjemet
Festival ni ostal neopažen niti med politično elito, saj se je na koncertu The Gipsy Queens and Kings, ki je potekal prvi dan festivala, pojavil tudi Danilo Türk. Danes poteka že zadnji dan festivala, ki ga bodo zaznamovali z ognjemetom, enega pa so obiskovalci videli že prejšnjo soboto, ko se je končal Folkart, ki je že dvajsetič gostil folkloriste z vsega sveta, ogledalo pa si ga je nekaj tisoč ljudi, ki so do zadnjega kotička napolnili nabrežje Drave in Titov ter Stari most.