Nastop Darka Krajnca in Brigite Šuler je bil obarvan slovensko. Foto: MMC RTV SLO
Nastop Darka Krajnca in Brigite Šuler je bil obarvan slovensko. Foto: MMC RTV SLO
Ana Dolinar in Anžej Dežan
Robert Friškovec in Nina Pušlar
Darko Krajnc in Brigita Šuler

Zbrala sta 7.139 glasov in za slabih 1.000 klicev občinstva premagala drugouvrščena Darka Krajnca in Brigito Šuler. Ponovno pa je bolj od samih nastopov pozornost zbudil eden izmed trojice sodnikov. Spet je bil to Rok Golob.



Prejšnjič nemško, zdaj slovensko
Potem ko je strogi sodnik v prejšni oddaji Sanjo Grohar primerjal s "seksi Helgo aus Deutschland", njenega partnerja na odru Marka Žitnika pa kot njenega strica, si je tokrat privoščil predsednika SMS-a in kandidata na zadnjih predsedniških volitvah Darka Krajnca in pevko Brigito Šuler. Dvojica se je predstavila z Avsenikovo pesmijo Slovenija, od kod lepote tvoje, občinstvo pa ju je spremljalo s slovenskimi zastavicami. Po koncu njunega nastopa je v Krajnčeve roke priletela celo velika slovenska trobojnica.




Ta šov se Golobu ni zdel izviren, ampak je bil preveč strankarsko motiviran. "Ali je to bil res iskren nastop? Nič nismo na stranke in volitve? To je bilo izključno zato, ker je bil vama ta komad res všeč in sta si ga slučajno zaželela? Pa slučajno so si ljudje zraven prinesli zastavice?" se je spraševal Golob.

Pevca sta mu odgovorila, da zastavice niso bile naključne. Brigita je dejala, da sta pesem Slovenija, od kod lepote tvoje imela v mislih še pred prvim krogom, a se jima je najprej zdela pretežka. Poleg tega pa smo v oddaji Zvezde pojejo slišali že vse zvrsti, le Avsenikove pesmi še ne, je še z enim razlogom za to pesem postregla Brigita.

S podobnim pristopom tudi Sanja
Golob je to označil za "podoben pristop kot Sanja. Dajmo govoriti čez sodnike, da ne bodo oni preveč povedali." Kar zadeva glasbo, pa je dejal: "Če bi jaz kandidiral, raje ne bi pel na svojih kandidaturah, ampak bi se bolj s kakšnimi drugimi stvarmi ukvarjal."

Bo pa Rok Golob, tako kot druga dva člana žirije Vasilij Polič in Janja Pušl, vendarle predstavil svoje glasbene sposobnosti. V finalni oddaji 22. junija se bo žirija predstavila tudi v pevski vlogi.

Še prej bo občinstvo izbralo zadnji finalni par. V nedeljo, 15. junija, se bodo za nastop v finalni oddaji potegovali dr. Marko Pavliha z Aniko Horvat, Gregor Bolčina z Majo Slatinšek in Urban Laurenčič z Evo Černe.

N. G.

Ana Dolinar in Anžej Dežan
Robert Friškovec in Nina Pušlar
Darko Krajnc in Brigita Šuler